Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Autorităţile din Zimbabwe au emis un mandat de arestare pe numele scriitoarei de renume internaţional Tsitsi Dangarembga

thezimbabwemail.com
Tsitsi Dangarembga

Autorităţile din Zimbabwe au emis un mandat de arestare pe numele scriitoarei de renume internaţional Tsitsi Dangarembga, după o audiere în instanţă - la care nu s-a prezentat - în care a fost acuzată de incitare la violenţă publică, a declarat marţi avocatul ei pentru AFP.

Scriitoarea, în vârstă de 63 de ani, cunoscută şi ca cineastă, a fost arestată în 2020 pentru organizarea unui protest antiguvernamental în capitala Harare. Aflată în prezent în Germania pentru a consulta un medic, ea a fost pusă în libertate condiţionată.

"Ea nu s-a prezentat la tribunal din motive medicale", a declarat Chris Mhike, adăugând că starea sa de sănătate îi va permite "în curând" să se întoarcă în Zimbabwe "pentru a participa la procedurile judiciare în curs".

Potrivit avocatului său, Dangarembga respinge acuzaţiile care i se aduc şi intenţionează să ceară anularea mandatului de arestare emis pe numele ei, potrivit Agerpres.ro.

Organizatorii Festivalului Internaţional de Film de la Berlin (Berlinala) au cerut săptămâna trecută guvernului din Zimbabwe să o elibereze pe artistă "de toate acuzaţiile care i se aduc sau să renunţe la acest caz".

Apreciată ca o voce feministă, Tsitsi Dangarembga a cunoscut succesul internaţional în 1988 cu "Nervous Conditions", prima carte publicată în limba engleză de o femeie de culoare din Zimbabwe.

Succesor al lui Robert Mugabe, căruia i-a fost loial multă vreme înainte de a se întoarce împotriva lui, actualul preşedinte din Zimbabwe, Emmerson Mnangagwa, este acuzat în mod constant că doreşte să reprime orice voce disidentă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.