Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Autoritățile impun restricții și în județul Alba. Este afectată inclusiv comuna smart Ciugud

Inquam Photos / Octav Ganea
oameni masca

Autoritățile impun restricții și în județul Alba. Masca trebuie purtată în stațiile de autobuz, gări, autogări, lângă școli și biserici și în parcările centrelor comerciale. Școlile din trei localități intră în scenariul roșu. Spitalele alocă între 20 și 30 % din paturi bolnavilor de Covid, anunță MEDIAFAX.

Pe fondul înregistrării unei incidențe cumulate de 17,00 cazuri de îmbolnăvire cu Sars-Cov 2, din care 21 de cazuri au fost înregistrate la Căminul pentru persoane vârstnice „Casa Anisia” și alte 17 cazuri la locuințe individuale, ambele în localitatea Șeușa, comunca Ciugud, începând de joi se intensifică activitățile de verificare a respectării măsurilor de prevenire.

Citește și: Lovitură de teatru! Nu Mihail Neamțu este propunerea PMP pentru funcția de viceprimar al Capitalei

Tot de joi, în localitatea Șeușa, comuna Ciugud, purtatul măștii este obligatoriu atât în spațiile închise, cât și în spațiile deschise de pe domeniul public.

Pe fondul înregistrării unei incidențe cumulate de peste 3 cazuri de îmbolnăvire la 1.000 de locuitori în Aiud, Ciugud, Galda de Jos, Hopârta și Blandiana, începând de joi, se suspendă temporar activitățile didactice care presupun prezența față în față în toate unitățile de învățământ, cursurile urmând a se desfășura exclusiv online în scenariul roșu.

Pe fondul înregistrării unei incidențe cumulate cuprinsă între 1 și 3 în Alba Iulia, Blaj, Sebeș, Abrud, Teiuș, Avram Iancu, Berghin, Cricău, Doștat, Ighiu, Mirăslău, Rădești, Săliștea, Șibot, Stremț și Vințu de Jos toate unitățile de învățământ trec la scenariul galben.

În Alba Iulia, Aiud, Sebeș, Abrud, Berghin, Blandiana, Ciugud, Cricău, Garda de Jos, Hopârta, Rădești, Săliștea, Șibot și Stremț toate instituțiile autoritățile publice și private precum și operatorii economici vor analiza modul de desfășurare a activității în vederea organizării programului de lucru în regim de muncă la domiciliu, iar acolo unde nu este posibil se vor lua măsuri pentru decalarea programului.

Activitatea cu publicul în restaurante și cafenele este permisă doar în spațiile special destinate din exterior cu asigurarea unei distanțe de minim doi metri între mese și participarea a maxim șase persoane la o masă.

Evenimentele și manifestările publice se vor desfășura cu portul măști de protecție și distanțare fizică -cu prezența a maxim 100 de persoane pentru cele în aer liber și maxim 50 de persoane în spații închise.

Citește și: Elena Udrea a dezvăluit semnificația semnului cu degetul la nas din Parlament. Cui îi era adresat gestul

De asemenea, se închid cafenelele și restaurantele din interior.

Purtarea măștii de protecție este obligatorie în spațiile publice exterioare unde se înregistrează afluență mare de persoane: stații de autobuz, gări, autogări, 100 de metri în vecinătatea școlilor și bisericilor, parcările spațiilor comerciale, piețe și târguri, cu excepția copiilor cu vârsta mai mică de 5 ani.

De asemenea, spitalele din județul Alba vor aloca între 20 și 30 la sută din totalul numărului de paturi aprobate pentru tratarea pacienților cu Covid.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.