Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Autoritățile intervin, după imaginile cu tratamentul inuman aplicat cailor de la Constanța: legați, maltratați și bătuți

Reprezentanţii Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Constanţa fac verificări în cazul imaginilor postate pe Facebook care arată 40 de cai care sunt legaţi şi par maltraţi, bătuţi şi slab hrăniţi, aceştia aflându-se pe marginea lacului Zarguzon din Techirghiol.

Citește și: Medicul Virgil Musta: Vaccinul anti-Covid are o singură contraindicație categorică

Purtătorul de cuvânt al Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Constanţa, Irina Topoleanu, a declarat pentru News.ro că reprezentanţii instituţiei vor lua măsurile care se impun în acest caz şi vor prelua caii aflaţi în zona respectivă.

“Ne-am autosesizat despre această situaţia de pe reţeaua de socializare. Colegii împreună cu Poliţie sunt în drum spre acel loc, vor merge acolo, vor încerca să identifice proprietarul animalelor şi vor lua măsurile care se impun. De asemenea, se încearcă găsirea proprietarului şi aplicarea sancţiunilor care se cuvin, iar ulterior preluarea animalelor de acolo şi asigurarea hranei pentru a fi în siguranţă”, a afirmat Irina Topoleanu.

Acesta a explicat că în zonă nu sunt ferme şi, deocamdată, nu se cunoaşte de unde sunt caii.

Topoleanu a menţionat că proprietarul sau proprietarii ar putea fi sancţionaţi pentru abandonarea animalelor pe domeniul public şi pentru lipsa îngrijirii acestora.

Imagini cu 40 de cai care sunt legaţi şi par maltrataţi, bătuţi şi slab hrăniţi au fost postate pe Facebook şi se cere intervenţia DSVSA Constanţa pentru salvarea lor. Imaginile au fost suprinse în Teghirghiol, pe marginea lacului Zarguzon.

”Se trage un semnal de alarmă despre starea incredibilă a 40 de cai, din Techirghiol, aflaţi pe marginea lacului Zarguzon. Este evident că niciun ONG din România nu poate prelua 40 de cai! Este clar o problemă pe care trebuie să o gestioneze şi să o rezolve statul român. Haideţi, vă rog, să facem sesizări către DSVSA Constanţa”, este mesajul postat pe pagina Asociaţiei Kola Kariola, alături de imaginile cu caii.

Asociaţia precizează că clipul video a fost preluat de pe pagina oficială a rapper-ului Puya şi acesta făcând un apel pentru salvarea cailor.

”Am primit clipul ăsta de la o persoană care m-a rugat să o ajut să facă situaţia cât mai cunoscută. În Techirghiol, pe marginea lacului Zarguzon, peste 40 de cai sunt ţinuţi legaţi în frig şi în mizerie, fără mâncare şi mulţi dintre ei se îmbolnăvesc şi mor. Autorităţile n-au făcut nimic până acum, dar poate dacă distribuim cât mai mulţi o să se sesizeze cineva şi o să-i ia de acolo, de unde sunt condamnaţi la moarte sigură", a scris Puya pe Facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.