Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Autorităţile israeliene au arestat 13 persoane bănuite că ar fi declanşat incendiile

orient siria irak iran qatar egipt israel turcia

Poliţiştii israelieni au arestat vineri 13 persoane bănuite că ar fi provocat incendiile devastatoare care au cuprins centrul şi nordul Israelului şi pe care premierul Benjamin Netanyahu le-a calificat drept "acte de terorism", transmite Reuters. Incendierea deliberată ar fi cauza izbucnirii incendiilor în unele dintre focare, a spus premierul israelian vineri, în cadrul unei întâlniri cu jurnaliştii. "Cineva o să plătească pentru aceste acte teroriste", a avertizat Netanyahu, adăugând că cei care au provocat incendiile sunt "elemente care nutresc o profundă ostilitate faţă de Israel".

"Nu ştim, deocamdată, dacă totul a fost un demers organizat, dar vedem că în cadrul lui au operat mai multe celule", a explicat premierul. Purtătorul de cuvânt al poliţiei, Micky Rosenfeld, a anunţat că 12 persoane au fost reţinute fie pentru tentativă de incendiere, fie pentru tentativă de a părăsi zona la venirea echipelor de intervenţie. Reprezentantul forţelor de ordine nu a dat mai multe detalii despre suspecţi.

Ministrul securităţii publice, Gilad Erdan, le-a spus în schimb jurnaliştilor că numărul celor arestaţi este de 13. Este vorba, potrivit lui Erdan, despre membri ai populaţiilor "minoritare", făcând, astfel, aluzie fie la israelieni de origine arabă, fie la palestinieni, potrivit Reuters. Pompierii se luptă încă de marţi cu flăcările care au cuprins dealurile împădurite din jurul Ierusalimului şi regiunile nordice. Salvatorilor le-au venit în ajutor echipaje din mai multe ţări: Grecia, Cipru, Croaţia, Italia, Rusia şi Turcia. Premierul Netanyahu a afirmat că a acceptat şi ofertele de ajutor transmise de Egipt şi Iordania. Incendiile sunt cele mai grave cu care s-a confruntat Israelul în ultimii şase ani, conform Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.