Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Autoritățile norvegiene îi răspund lui Ciorbea: Nu putem interveni în cazul Bodnariu

norvegia2

Ombudsman-ul pentru Copii din Regatul Norvegiei i-a transmis Avocatului Poporului român, Victor Ciorbea, că nu poate acorda asistență în cazul familiei Bodnariu.

„Ombudsman-ul pentru Copii din Regatul Norvegiei a răspuns, în 2 februarie 2016, adresei înaintate, în 23 decembrie 2015, de către Avocatul Poporului în legătură cu cazul celor 5 copii preluați de la părinții lor de către autoritățile de protecție a copilului (Barnevernet) din Regatul Norvegiei. În document reprezentanții Ombudsman-ului pentru Copii din Regatul Norvegiei precizează că primesc <<multe sesizări privind situații care afectează copiii. Ombudsmanul pentru Copii nu este autorizat să decidă cazuri sau să anuleze decizii guvernamentale (Ombudsmanul pentru Copii, Directive, Secțiunea 1). Prin urmare, nu putem acorda asistență concretă în cazuri individuale, în scopul de a schimba deciziile luate de către, de exemplu, Serviciile pentru Bunăstarea Copiilor sau un Directorat. În astfel de cazuri, rolul nostru este acela de trimite cazul către agenția competentă>>”, se arată într-un comunicat remis vineri, 5 februarie, către PoliticScan.

Potrivit documentului citat, reprezentanții Ombudsman-ului pentru Copii adaugă faptul că „Guvernatorul Districtului este responsabil pentru supravegherea activităților Serviciilor Municipale de Protecție a Copilului (Barnevernet). Această responsabilitate include soluționarea petițiilor legate de gestionarea cazurilor de către serviciile de protecție a copilului”.

În urmă cu o lună și Ombudsman-ul Parlamentar pentru Administrația Publică din Regatul Norvegiei, Aage Thor Falkanger i-a transmis, printr-un răspuns oficial, Avocatului Poporului din România, că „la acest moment, nu există motive ca noi (Ombudsman-ul Parlamentar pentru Administrația Publică din Regatul Norvegiei) să investigăm cazul. În calitate de supraveghetor al Serviciului de Bunăstare a Copilului, aceasta este responsabilitatea Guvernatorului Districtului”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.