Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Autorităţile ruse au ucis un presupus membru al grupării jihadiste Stat Islamic, acuzat că pregătea atacuri la Moscova

stiri.md
Rusia steag drapel

Autorităţile ruse au anunţat joi că au ucis un presupus membru al grupării jihadiste Stat Islamic (SI) şi că au arestat un altul, cei doi fiind acuzaţi că pregăteau atacuri la Moscova şi în sudul Rusiei, transmite AFP.

''Acţionând la ordinele liderilor grupării teroriste, doi cetăţeni ruşi planificau atacuri simultane la Moscova şi în regiunea Astrahan, cu utilizarea unor arme de foc şi cuţite în locuri frecventate în mod special'', a indicat Serviciul de securitate rus (FSB) într-un comunicat.

Presupusul jihadist de la Astrahan a ''opus rezistenţă armată'' la arestarea sa şi a fost eliminat, în timp ce al doilea a fost arestat la Moscova. Niciun membru al securităţii ruse nu a fost rănit, scrie Agerpres.ro.

FSB a precizat că în domiciliile suspecţilor a găsit ''arme automate şi muniţii, o grenadă şi literatură religioasă extremistă''.

Autorităţile ruse anunţă constant dejucarea unor planuri de atentate ale organizaţiei Stat Islamic, a cărei influenţă în Rusia rămâne însă limitată chiar dacă periodic au loc atacuri, în special în republicile din Caucaz cu majoritate musulmană Cecenia, Inguşetia şi Daghestan.

În aprilie 2017, Stat Islamic a revendicat un atac în care doi poliţişti au fost ucişi la Astrahan, oraş situat la câteva sute de kilometri de republicile din Caucazul rus.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.