Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Autorităţile spaniole vor negocia cu compania chineză Great Wall Motor preluarea unei fabrici Nissan din Barcelona, care va fi închisă

nissanusa.com
nissan

Autorităţile spaniole şi Nissan vor discuta cu compania chineză Great Wall Motor o posibilă preluare a fabricii de automobile a companiei japoneze din Barcelona, care urmează să fie închisă în decembrie, potrivit unui anunţ al acestora, transmite Reuters.

Totodată, autărităţile naţionale şi regionale, împreună cu Nissan, au selectat producătorul spaniol de motociclete Silence şi firma locală de inginerie QEV Technologies, care conduce un centru care produce vehicule electrice itegrat cu producătorii suedezi Inzile şi Volta, pentru a negocia soarta a două fabrici mai mici.

Cele trei unităţi de producţie ale Nissan din Barcelona au circa 3.000 de angajaţi proprii şi alţi 20.000 de angajaţi depind indirect de aceste fabrici.

Numai 1.600 de locuri de muncă vor fi afectate, restul angajaţilor urmând să beneficieze de pensionare anticipată şi de alte măsuri, a declarat o sursă din sindicatul CGT, potrivit News.ro.

Sursa a spus că Great Wall este interesată de fabrica cea mai mare şi că va analiza dacă s-ar putea folosi de celelalte două, în timp ce Silence şi QEV Technologies sunt interesate doar de fabricile mai mici.

Nissan a anunţat anul trecut că va închide cele trei fabrici în cadrul unui program de restructurare la nivel mondial, dând o lovitură Spaniei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.