Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Autorităţile turce au ajuns la o concluzie clară. Explozia din Diyarbakir a fost un ATAC terorist

@metinyoksu
Diyarbakir

Ministrul de interne turc, Suleyman Soylu, a afirmat miercuri că explozia care a avut loc marţi la un sediu al poliţiei din oraşul Diyarbakir (sud-est), soldată cu trei morţi, este rezultatul unui atac terorist, relatează agenţia Reuters, conform agerpres.

Anterior, oficiali turci au indicat că explozia de la Diyarbakir, cel mai mare oraş din sud-est, cu populaţie majoritar kurdă, s-ar părea că a fost provocată în cursul unor lucrări de reparaţii la un vehicul blindat.

"Dau din cap ca nişte păpuşi de cârpă'. Putin CRITICĂ dur ţările NATO

Dar Soylu a explicat că explozia a fost provocată printr-un tunel săpat pe sub sediu. Numărul morţilor a ajuns la trei, după ce iniţial fusese anunţat doar un deces, au precizat miercuri surse spitaliceşti.

''S-a dovedit însă că explozia este rezultatul unui atac terorist. Atacul a fost întreprins printr-un tunel săpat dinspre exterior. Ei au săpat un tunel şi au plasat explozibilii în pământ'', a declarat ministrul într-un interviu la televiziunea Haberturk.

Ministrul nu a indicat însă cine se află în spatele exploziei, cu toate că militanţii kurzi au întreprins anterior atacuri similare împotriva unor sedii ale poliţiei şi ale armatei în sud-estul ţării. Potrivit agenţiei de presă Dogan, au fost reţinute cinci persoane.

EXPLOZIE puternică în Turcia. Autorităţile dau un număr de aproape 30 de victime - FOTO

Atacul survine cu câteva zile înainte de referendumul din 16 aprilie privind modificarea Constituţiei şi sporirea prerogativelor prezidenţiale, un obiectiv urmărit de mult timp de către şeful statului turc, Recep Tayyip Erdogan. Acesta este primul atac militant de la începerea campaniei pentru referendumul din 16 aprilie.

Turcia se confruntă cu mai multe ameninţări de securitate, inclusiv din partea grupării Stat Islamic şi a militanţilor kurzi. Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK, interzis), care a lansat o rebeliune armată împotriva statului în 1984, este considerat o organizaţie teroristă de către Turcia, SUA şi Europa.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.