Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Autorităţile turce l-au expulzat pe deputatul suedez Jimmie Akesson

Autorităţile turce l-au expulzat vineri pe deputatul suedez Jimmie Akesson, lider al partidului naţionalist de opoziţie Democraţii Suediei, după ce a fost surprins în apropierea frontierei cu Grecia distribuind migranţilor pliante prin care aceştia erau avertizaţi să nu se îndrepte către Suedia, una dintre ţările UE care în ultimii ani au primit cei mai mulţi migranţi, relatează agenţia EFE, potrivit Agerpres.

''Nu veniţi! Suedia este plină. Nu o să vă mai dăm bani şi locuinţe'' este mesajul scris în limba engleză pe unul dintre acele pliante.

Citește și: Iohannis, despre poluarea din București: ‘Nu vreau să mă implic’

Deputatul suedez a fost reţinut în apropierea punctului de frontieră Pazarkule pentru ''distribuirea de pliante fără autorizaţie'', semnalează agenţia de presă oficială turcă Anadolu. El a fost escortat până la aeroportul din Istanbul şi îmbarcat într-un avion către Copenhaga.

Zeci de mii de migranţi veniţi mai ales din Siria, Irak, Afganistan, Pakistan, Somalia şi Maroc s-au adunat la frontiera cu Grecia după ce preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a deschis graniţele Turciei pentru refugiaţii care doresc să plece către Europa, dar poliţia greacă îi împiedică să intre în ţară şi vineri au avut loc la graniţă noi ciocniri între migranţi şi forţele de ordine greceşti.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.