Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Autorul ATACULUI cu 18 victime din Tokyo face mărturisiri ȘOCANTE: Era fan Joker și a vrut să ucidă ca să fie condamnat la moarte

joker

Autorul atacului petrecut duminică într-un tren din Tokyo, în care au fost rănite 18 persoane, era un admirator al personajului 'Joker', inamicul jurat al super-eroului Batman, relatează media japoneze, potrivit cărora guvernul japonez a condamnat luni această faptă 'atroce'.

Tânărul de 24 de ani a fost arestat rapid pentru tentativă de omor în urma agresiunilor cu cuţitul la bordul unui tren, unde a şi declanşat un incendiu, în chiar seara de Halloween, o sărbătoare foarte populară în Japonia. Potrivit celui mai recent bilanţ al poliţiei şi pompierilor, 18 persoane agresate au fost spitalizate, iar un septuagenar, înjunghiat în zona toracică, se află în stare gravă. Agresorul 'a spus poliţiei că dorea să omoare pe cineva pentru a fi condamnat la moarte', a declarat luni un purtător de cuvânt al poliţiei, pentru AFP.

Guvernul japonez, prin purtătorul de cuvânt Hirokazu Matsuno, a denunţat luni o faptă 'atroce şi brutală'. O înregistrare video postată pe Twitter de un martor îl arată pe agresor aşezat singur într-un tren imediat după atac, fumând nervos o ţigară cu un aer sfidător, aşteptând ca poliţia să vină să-l reţină.Bărbatul purta un frac violet, o cămaşă verde şi o cravată cu model, amintind de vestimentaţia personajului 'Joker' din universul 'Batman', celebra bandă desenată multiplu ecranizată. Potrivit agenţiei Kyodo şi cotidianului Sankei, agresorul le-a mărturisit poliţiştilor admiraţia sa pentru 'Joker' şi le-a spus că a 'eşuat la muncă şi în prietenie şi dorea să moară'. Personajul Joker este unul din psihopaţii de ficţiune cei mai celebri din cultura populară. Ieşit pe ecrane în 2019, filmul intitulat chiar 'Joker' al regizorului Todd Phillips imagina procesul socio-psihologic al unui marginal care suferea de tulburări mintale ce îl conduceau să se transforme progresiv în acest personaj monstruos.

Filmul a fost aclamat de critică, dar a suscitat o controversă pentru faptul că l-a transformat pe Joker într-un personaj aproape ataşant, un anti-erou revoltat împotriva violenţei sistemului. Agresiunile sunt rare în Japonia, unde şi legislaţia privind armele de foc este foarte strictă. Cu toate acestea, în august, în transportul public din Tokyo au avut loc două atacuri, fără legătură unul cu altul.

La începutul lui august, în timpul desfăşurării Jocurilor Olimpice, un atac cu cuţitul într-un tren de periferie a făcut zece răniţi. Puţin mai târziu, la 24 august, două persoane au fost atacate cu acid sulfuric într-o staţie de metrou a capitalei. În ambele cazuri, agresorii, doi japonezi, au fost arestaţi la scurt timp după comiterea faptelor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.