Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Autorul atacurilor de la Christchurch ia în calcul să conteste condamnarea la închisoare pe viaţă

Radio NZ
Christchurch politia noua zeelanda

Autorul atacurilor teroriste de la Christchurch (Noua Zeelandă), comise în 15 martie 2019 şi soldate cu 51 de morţi, ia în calcul să conteste condamnarea sa la închisoare pe viaţă, susţinând că recunoaşterea vinovăţiei sale a fost făcută în condiţii de constrângere, a anunţat avocatul său la postul de radio public, transmite Reuters, potrivit Agerpres.

Brenton Tarrant (31 de ani), un adept al supremaţiei rasei albe, a fost arestat la câteva minute după atacurile de la moscheea Al Noor şi de la centrul islamic Linwood. El a pledat vinovat la cele 51 de acuzaţii de crimă şi 40 de tentativă de crimă şi în august anul trecut a fost condamnat la închisoare pe viaţă fără posibilitatea eliberării condiţionate, o premieră în Noua Zeelandă.

A fost prima dată când un tribunal din Noua Zeelandă a condamnat o persoană la închisoare pentru restul vieţii.

Avocatul Tony Ellis, a declarat că Brenton Tarrant i-a transmis faptul că a pledat vinovat ca urmare a ''tratamentului inuman şi degradant'' pe care l-a suportat în aşteptarea procesului.

''El (Brenton Tarrant) a spus că, din cauza modului în care a fost tratat în timp ce aştepta procesul şi ulterior, a decis că cea mai simplă cale este de a pleda vinovat. Prin asta, a vrut să spună că a fost ţinta tratamentului inuman sau degradant în timp ce se afla arest preventiv, ceea ce a împiedicat un proces corect'', a afirmat Ellis, care a devenit abia recent avocatul lui Tarrant.

Avocatul a adăugat că i-a recomandat clientului său să conteste condamnarea sa la închisoare fără posibilitatea eliberării condiţionate întrucât este o ''condamnare fără nicio speranţă'' şi care încalcă Declaraţia drepturilor omului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.