Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Autorul atentatului asupra autocarului echipei Borussia Dortmund a fost condamnat la 14 ani de închisoare

www.digisport.ro
Borussia Dortmund

Serguei Wenergold, în vârstă de 29 ani, a fost găsit vinovat, marţi, de tentativă de omor de un tribunal din Dortmund, fiind condamnat la 14 ani de închisoare, informează AFP preluată de news.ro.

Wenergold a pus la cale, în aprilie 2017, un atentat cu bombă, ce viza autocarul Borussiei, care urma să-i transporte pe jucători de la hotel la stadion, pentru meicul cu AS Monaco, din Liga Campionilor.

El pariase pe o scădere abruptă a acţiunilor clubului german şi, considera că, prin uciderea cât mai multor fotbalişti, căderea acestora îi va aduce un profit de 500.000 de euro.

În cadrul procesului care a durat 11 luni, parchetul l-a acuzat pe inculpat că a vrut să omoare cât mai multă lume posibil, Apărarea a pledat pentru o pedeapsă sub 10 ani, susţinând că Wenergold a încercat mai degrabă să facă rău, decât să omoare pe cineva.

Cele trei dispozitive explozive au fost plasate greşit şi, din fericire, nu şi-au atins scopul. Totuşi, fundaşul spaniol Marca Batra, aflat în autocar, a fost rănit la mână, de cioburile geamurilor care s-au spart, iar un poliţist din escorta autovehiculului s-a ales cu timpanul spart, din cauza suflului exploziei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.