Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Autorul ATENTATULUI de la Berlin a acționat la comanda Statului Islamic

terorist berlin

Tunisianul Anis Amri, autorul atentatului din decembrie 2016 asupra unui târg de Crăciun din Berlin în care şi-au pierdut viaţa 12 persoane, era în legătură cu conducerea grupării Statul Islamic (SI), de la care a primit ordine directe, a informat sâmbătă publicaţia germană Der Spiegel, citată de EFE.

Potrivit sursei citate, care se referă la informaţii transmise de Emiratele Arabe Unite serviciilor de securitate germane, jihadistul a primit ordin să realizeze "o operaţiune în exterior" de la un comandant al SI, cunoscut drept Abu Baraa al-Iraki, scrie agerpres.ro.

Citește și: Ce grile de impozit pregăteşte Guvernul!

Serviciile de securitate germane au primit această informaţie la 8 ianuarie, la câteva săptămâni după noaptea de 19 decembrie 2016, când Amri a intrat cu un camion furat în oamenii care vizitau un târg de Crăciun într-o piaţă din Berlin. Tunisianul sosise în Germania în 2015, încercase să se înregistreze ca refugiat, însă cererea sa a fost respinsă şi era considerat "periculos" de către serviciile de informaţii care l-au urmărit luni la rând, fără însă a-l expulza.

Amri a fost împuşcat de poliţia italiană la un control de rutină, la câteva zile după atentat şi după ce reuşise să traverseze mai multe ţări europene.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.