Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Autorul atentatului din Gaziantep avea legături cu Statul Islamic

Statul Islamic

Autorul atentatului cu maşină capcană care a ucis doi poliţişti duminică la Gaziantep, în sud-estul Turciei, are legături cu organizaţia Statul Islamic (SI), a afirmat luni ministrul turc de interne, Efkan Ala, citat de AFP.

Atacul care a avut loc în faţa sediului general al poliţiei, care s-a soldat, de asemenea, cu 22 de răniţi, a fost comis de un "membru al unei organizaţii teroriste afiliate Daech (acronimul în arabă al SI)", a declarat Efkan Ala, adăugând că aproape 50 de persoane au fost arestate în cadrul anchetei.

Citește și: Acesta e cel mai ciudat Lamborghini / VIDEO

Nimeni nu a revendicat atentatul care a lovit Gaziantep, oraş important din apropierea frontierei cu Siria, la o săptămână după vizita efectuată de mai mulţi lideri europeni, printre care cancelarul german, Angela Merkel, şi preşedintele Consiliului European, Donald Tusk.

În stare de alertă maximă, Turcia a fost zguduită în acest an de o serie de atentate atribuite SI sau având legătură cu reluarea conflictului kurd care au lovit mai ales Ankara şi Istanbulul, făcând zeci de victime.

Citește și: FEMEN lovește din nou: De ce și unde s-au dezbrăcat protestatarele / VIDEO

De la începutul anului, forţele turce de securitate au dejucat 49 de atentate-sinucigaşe, a afirmat luni purtătorul de cuvânt al guvernului, Numan Kurtulmus, într-o conferinţă de presă, scrie agerpres.ro.

Membru al NATO şi al coaliţiei antijihadiste conduse de Statele Unite, Turcia pare să îşi fi intensificat operaţiunile împotriva SI în nordul Siriei, unde jihadiştii deţin controlul asupra unor zone de la graniţa turcă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.