Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Autorulotă de 60.000 euro, căutată de autoritățile din Slovenia, indisponibilizată la PTF Siret

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Siret - ITPF Sighetu Marmaţiei au identificat şi indisponibilizat o autorulotă marca Fiat Ducato, an de fabricaţie 2021, în valoare de 60.000 de euro, ce figura în bazele de date ca fiind căutată de autorităţile din Slovenia, potrivit agerpres.ro.

Potrivit ITPF Sighetu Marmaţiei, duminică, în Punctul de Trecere a Frontierei Siret, din judeţul Suceava, s-a prezentat la control, pe sensul de ieşire din România, pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, un cetăţean sârb, în vârstă de 42 de ani, la volanul unei autorulote marca Fiat Ducato, an de fabricaţie 2021, cu număr de înmatriculare specific Sloveniei.

În autorulotă se mai afla în calitate de pasager tot un cetăţean sârb, în vârstă de 60 de ani.

Cei doi cetăţeni sârbi au declarat poliţiştilor de frontieră că se deplasează în Ucraina, în oraşul Odessa, în scop turistic.

''Cu ocazia formalităţilor de frontieră specifice, colegii noştri au efectuat verificări suplimentare cu privire la procură, dar şi în bazele de date, ocazie cu care au constatat că procura prezintă suspiciuni cu privire la autenticitate, iar autovehiculul este bun căutat pentru confiscare, alerta fiind introdusă, în aceeaşi zi, adică în 3 octombrie, de autorităţile din Slovenia'', precizează sursa citată.

În urma verificărilor efectuate, dar şi a cooperării internaţionale cu autorităţile din Slovenia, s-a constatat că şoferul sârb a închiriat autorulota cu o carte de identitate croată falsă pentru a se plimba cu aceasta prin toată Europa, ulterior şi-a făcut rost şi de o procură falsă pentru a ieşi din spaţiul UE, document care a trezit suspiciuni poliţiştilor de frontieră din PTF Siret.

În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tăinuire. Autorulota, în valoare de 294.000 lei, a fost indisponibilizată la sediul poliţiei de frontieră, iar în continuare se efectuează cercetări pentru documentarea întregii activităţi infracţionale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.