Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Autotestarea ANTIDOPING este soluţia găsită de USADA în timpul pandemiei de coronavirus

Queen Atletica
antidoping

Sportivii îşi vor administra ei înşişi teste antidoping de urină şi de sânge, fiind monitorizaţi live de agenţi de control doping prin intermediul aplicaţiilor FaceTime şi Zoom, într-un proiect pilot bazat pe voluntariat, a anunţat agenţia americană USADA, informează Reuters, citată de news.ro.

Agenţia americană antidoping speră că un nou test de dopaj autoadministrat ar putea ajuta la protejarea sportivilor curaţi, în încercarea de a se asigure că nimeni nu profită de testarea redusă din timpul pandemiei Covid-19.

"Vom accelera programul şi ne vom reinventa în această criză, dar sperăm să obţinem câştiguri şi competenţe pe termen lung din acest proiect care, în final, ar putea avea un impact foarte bun asupra viitorului antidopingului în întreaga lume", a declarat şeful USADA, Travis Tygart.

Citește și: Grecia devine un model de gestionare a epidemiei COVID-19

El a adăugat că reducerea şi, în unele cazuri, oprirea completă de la testare în primele săptămâni ale pandemiei au fost o "îngrijorare serioasă", dar măsurile standard, precum liniile de avertizare, au rămas operaţionale.

"Nimeni nu ar trebui să creadă că are un permis gratuit în această perioadă, dar trebuie să fim conştienţi în acelaşi timp de faptul că reducerea semnificativă a testării şi, în unele locuri, renunţarea la testare a creat o îngrijorare serioasă", a precizat Tygart.

Cvintupla campioană olimpică Katie Ledecky şi campionul mondial la 200 de metri Noah Lyles participă deja la programul despre care Tygart a declarat că este bazat pe voluntariat în acest moment.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.