Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Autotren încărcat cu 13 tone de deşeuri din plastic, oprit la punctul de trecere a frontierei

gunoi deseuri
Poliţia de Frontieră Română a informat, vineri, printr-un comunicat de presă, că poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Călăraşi au efectuat pe 24 martie, pe sensul de intrare în ţară, controlul specific asupra unui ansamblu rutier, condus de un cetăţean român în vârstă de 62 de ani. Acesta transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, deşeuri din plastic.

"Existând suspiciuni cu privire la legalitatea transportului respectiv, colegii noştri au solicitat sprijin autorizat comisarilor Gărzii de Mediu Călăraşi. În urma verificărilor efectuate, s-a constatat că în mijlocul de transport se aflau 12.820 de kilograme deşeuri din plastic, încărcate din Bulgaria şi care erau destinate unei societăţi de pe teritoriul României. Totodată urma verificărilor efectuate, s-a stabilit faptul că deşeurile în cauză prezentau urme de contaminare, în mijlocul de transport se aflau şi alte tipuri de deşeuri, nefiind îndeplinite condiţiile şi prevederile legale din Regulamentul (CE) nr. 1013/2006", se arată în comunicat.

Conform sursei citate, în consecinţă nu s-a permis accesul pe teritoriul României pentru mijlocul de transport în cauză, deşeurile fiind returnate societăţilor expeditoare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.