Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Avalanşă în Alpii francezi: Bilanţul a crescut la şase morţi

Wikipedia
Ötztal Alpi

Bilanţul victimelor avalanşei care s-a produs duminică pe un gheţar din Alpii francezi, în masivul Mont Blanc, a crescut luni, ajungând la un total de şase morţi, potrivit Parchetului din Bonneville, relatează presa franceză.

Avalanşa s-a produs în zona Contamines-Montjoie din Haute-Savoie.

"A şasea victimă tocmai a fost găsită", a declarat pentru AFP procurorul Karline Bouisset. Este vorba "probabil" de partenerul unei femei de 39 de ani care a fost găsită moartă duminică seara, un bărbat născut în 1981, a adăugat magistratul. Cuplul era dintr-o suburbie a oraşului Lyon.

Avalanşa s-a produs duminică la prânz pe gheţarul Armancette din Alpi, autorităţile anunţând un prim bilanţ de patru morţi, în timp ce alte persoane erau date dispărute, informează Agerpres.

Luni dimineaţă, Elisabeth Mollard, prim-adjunct al primarului din Contamine, a declarat la RTL că o a cincea persoană a fost ucisă în avalanşă, aceasta fiind găsită duminică seara târziu.

Potrivit prefectului, o altă persoană a fost rănită, iar opt persoane au scăpat nevătămate.

"Căutările continuă pentru că nu suntem siguri că în zonă se afla un singur grup în momentul avalanşei", a precizat el.

Două elicoptere au fost mobilizate pentru această operaţiune, precum şi numeroase resurse umane şi materiale.

Două dintre cele patru persoane care au murit erau ghizi montani locali. Unul dintre ei era născut în 1974, iar celălalt în 1984, a precizat Parchetul din Bonneville.

Impresionanta avalanşă a antrenat o alunecare de zăpadă pe o distanţă de 1.600 m şi pe o lăţime de 500 m, potrivit prefecturii, surprinzând mai mulţi schiori. Victimele se aflau în drumeţie pe masiv, dar în acest stadiu nu se poate stabili dacă făceau parte din acelaşi grup sau din grupuri separate.

Gheţarul este o destinaţie populară în această perioadă a anului printre schiorii experimentaţi, care urcă până în vârful său, la 3600 m, apoi coboară pe schiuri până în satul Les Contamines, la 1.100 m altitudine.

Nici o alertă de avalanşă nu fusese emisă de Météo-France, dar temperaturile relativ ridicate şi vântul ar fi putut provoca acest eveniment.

Sâmbătă, o altă avalanşă s-a declanşat în apropiere de vârful Alphubel, în Alpii elveţieni, surprinzând nouă schiori. Cei nouă excursionişti au fost găsiţi însă în viaţă de salvatori şi transportaţi cu avionul la spital.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.