Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Avalanșa ucigasă! Cinci cadavre recuperate de pe un vârf montan din Iran

avalansa

Avalanșa ucigasă! Cinci cadavre recuperate de pe un vârf montan din Iran

Cinci cadavre au fost recuperate de pe un vârf montan din Iran. Acestea aparțin unor alpiniști surprinși de o avalanșă. Alte patru persoane au supraviețuit fiind rănite, potrivit Sky News, potrivit Mediafax.

Echipele de salvare au recuperat cinci cadavre din San Boran, în Lorestan, la aproximativ 186 mile sud-vest de Teheran. Patru supraviețuitori au fost transportați la spital în urma incidentului care s-a produs vineri.

Echipa de alpiniști, formată din nouă persoane, a început ascensiunea joi, în ciuda faptului că autoritățile locale i-au avertizat cu privire la riscuri.

În ultimele săptămâni, vârful San Boran, cel mai înalt din muntele iranian Oshtorankuh din lanțul Zagros, cu o altitudine de 4.150 de metri, a fost afectat de ploi și ninsori.

„În urma avalanșei din Oshtorankuh, Lorestan, nouă persoane s-au accidentat, dintre care patru au fost transportate la spital cu ajutorul eforturilor lucrătorilor umanitari și, din păcate, cinci persoane au fost de asemenea date dispărute. Corpurile a două dintre persoanele dispărute au fost găsite ieri. Corpurile altor trei alpiniști dispăruți au fost găsite acum câteva minute cu eforturile salvatorilor din Semiluna Roșie", a anunțat Semiluna Roșie iraniană

Avalanșele sunt relativ rare în Iran. Totuși, în 2020, 12 persoane au fost ucise de o avalanșă chiar în ziua de Crăciun.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.