Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Avantaj important pentru bugetarii din Republica Moldova! Angajații vor avea posibilitatea să primească locuințe din partea statului

economica.net
sector 1 blocuri bloc apartamente

Familiile din Republica Moldova în care cel puțin unul dintre membri este angajat al unei instituții bugetare sau activează în sfera serviciilor publice vor fi asigurate cu locuințe sociale. În prima lectură la propunerea Guvernului de la Chișinău, Parlamentul a votat un proiect de lege care prevede extinderea criteriilor de eligibilitate pentru beneficiarii de locuințe sociale, conform deschide.md.

Prin această modificare, autoritățile publice locale din Republica Moldova vor avea posibilitatea să ofere locuințe funcționarilor publici din zonele critice și să suplinească posturile vacante, contribuind la dezvoltarea regiunilor”, argumentează autorii.

Ministra Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Lilia Dabija, a declarat în plenul Parlamentului că în cadrul celor două faze de implementare a proiectului de construire a locuințelor sociale, au fost asigurate cu locuințe 3500 de persoane din categoriile social vulnerabile.

Pentru etapa a treia care va demara în curând ne propunem ca lista acestor beneficiari să fie suplinită cu alte 3800 de persoane”, a menționat ministrul Lilia Dabija.

Proiectul mai prevede înlocuirea conceptului de „minim de existență” cu cel de „salariu minim pe țară”, drept unul dintre criteriile de eligibilitate.

Concomitent, în proiect se conțin și unele recomandări ale Curții de Conturi, care a realizat un audit al conformității asupra implementării Proiectului de construcție a locuințelor pentru păturile socialmente vulnerabile în anii precedenți.

În special, aceste propuneri se referă la condițiile speciale de reziliere a contractului de locațiune, inclusiv în cazul identificării prezentării datelor eronate sau neinformării APL despre modificarea condițiilor care au servit temei pentru acordarea locuinței sociale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.