Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Avantajul militar comparativ al SUA a început să se erodeze, avertizează Pentagonul

pentagon

Avantajul militar comparativ al Statelor Unite ale Americii a început să se erodeze în ultimii ani, în timp ce ţara se confruntă cu provocări multiple şi simultane la adresa securităţii, relevă noua strategie militară naţională a SUA pentru 2015, prezentată miercuri de Pentagon, relatează DPA. 

În prefaţa strategiei, şeful Statului Major Interarme al SUA, generalul Martin Dempsey, a subliniat că mediul de securitate globală actual este ''cel mai impredictibil din ultimii 40 de ani'', toţi actorii ce prezintă riscuri de securitate pentru SUA valorificând schimbările tehnologice rapide. 

''Viitoarele conflicte vor veni mai rapid, vor dura mai mult şi se vor purta pe un câmp de bătălie mult mai provocator din punct de vedere tehnic. Ele vor avea implicaţii sporite pentru teritoriul SUA'', a spus Dempsey. 

Raportul menţionează Rusia, Iranul şi Coreea de Nord drept state ce reprezintă în continuare ameninţări şi aminteşte de revendicările agresive ale Beijingului în Marea Chinei de Sud. 

Documentul accentuează că SUA, care în ultimul deceniu s-au concentrat mai ales pe combaterea unor grupări extremiste precum Al-Qaida şi Statul Islamic, trebuie să acorde o atenţie mai mare provocărilor din partea unor ''actori statali'' care ar putea ameninţa teritoriul SUA. 

Totuşi, raportul estimează că probabilitatea implicării SUA într-un război cu o putere importantă este în general redusă, deşi în uşoară creştere faţă de anii trecuţi. AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.