Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Avem 'cei mai buni' vameși: O bucureșteancă infectată a trecut granița fără nicio problemă - A fost prinsă abia la revenire

forbes.ro
COVID-19 test pozitiv

O femeie în vârstă de 35 de ani din Bucureşti, confirmată cu SARS-COV-2 de două ori, nu a respectat izolarea şi a călătorit în străinătate, ea fiind prinsă la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, la revenirea în ţară. Femeia este cercetată penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor.

Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Arad a anunţat, luni, printr-un comunicat de presă, că o femeie în vârstă de 35 de ani, din Bucureşti, s-a prezentat, duminică, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II pentru a intra în ţară, însă reprezentantul DSP a constatat că ea figurează în evidenţe ca fiind plasată în izolare la domiciliul declarat din Bucureşti, în urma confirmării infectării cu virusul SARS CoV-2.

"Femeia a fost testată de două ori într-un interval de 48 de ore, fiecare test confirmând prezenţa virusului, primind în acest sens şi mesajele de confirmare CoronaForms, prin care era informată cu privire la rezultatul testului. Aceasta nu a ţinut cont de obligaţiile legale pe care le avea pentru prevenirea răspândirii virusului şi a efectuat, împreună cu un membru de familie, o călătorie în străinătate, chiar în ziua în care a fost confirmată pozitiv”, se arată în comunicatul Jandarmeriei Arad.

Echipajul de Jandarmerie a fost sesizat de reprezentantul DSP, iar în urma verificărilor suplimentare au fost confirmate, pe numele femeii, două alerte de tip "coronavirus asociat" şi, conform prevederilor legale în vigoare, femeia avea obligaţia să stea în izolare la domiciliu până în 13 februarie inclusiv.

Jandarmii au întocmit pe numele femeii actele necesare începerii urmăririi penale pentru zădărnicirea combaterii bolilor, iar cercetările în acest caz sunt continuate de poliţişti.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.