Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Avem numele lor, acestia sunt primarii alesi!

Inquam Photos / Octav Ganea
alegeri primari
Etnicii români au câștigat alegerile pentru funcția de primar în cazul mai multor comune din regiunea Cernăuți: Crasna – Ștefan Dragun, Ciudei – Anatolie Pițul, Pătrăuți – Ion Grijincu, Suceveni – Iulian Mihailovici, Carapciu – Gheorghe Lutic, Tereblecea – Valeriu Saca, Tărășeni – Vasile Ciuleac, Voloca – Valentin Glopina,  Ceahor – Gheorghe Cobliuc, Ostrița – Vasile Țurcan, Herța – Vasile Scripcaru, Mămăliga – Arcadie Șova, Vancicăuți – Vladimir Lupoi, Noua Suliță – Maria Nicorici, Boian – Aurel Babii, Mahala – Ștefan Sainciuc. În comuna cu o populație mixtă Storojineț, din care face parte satul Ropcea, primar a devenit un etnic ucrainean, la fel și în comunele mixte Camenca, care include satul Barhrinești și Hliboca, care include localitățile Oprișeni și Dimca. Nu avem primari români în comunele mixte Toporăuți (include satul Colincăuți) și Vașcăuți (include Șișcăuți).
În regiunea Transcarpatia, primar al comunei Slatina a devenit Vasile Iovdi (localitățile Slatina, Apja de Jos, Topcino, Strâmtura din raionul Teceu și Apșa de Mijloc, Biserica Albă din raionul Rahău). Comuna Slatina din Maramureșul din dreapta Tisei include 13 localități (românii constituie 80 la sută din populație, ungurii –10, ucrainenii, rutenii și alte etnii – 10 la sută). Comuna Slatina are o populație în jur de 37 mii, fiind cea mai mare comună românească din Ucraina, potrivit unei analize realizate de Secretariatul executiv al Uniunii Interregionale „Comunitatea Românească din Ucraina”.
Conform rezultatelor prealabile ale alegerilor locale din Ucraina, în cele 22 de comune cu populație românească majoritară sau mixtă din regiunile Cernăuți și Transcarpatia, au fost aleși 17 primari români, în special, în toate comunele românești din cele două regiuni, dar și în unele comune mixte.

Sursa: bucpress.eu

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.