Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Averea lui Klaus Iohannis ar putea să fie verificată în Parlament: solicitare făcută de un reprezentant AUR

Administratia Prezidentiala
Klaus Iohannis

Liderul deputaţilor AUR, Antonio Andruşceac, a anunţat, miercuri, că a întreprins demersuri procedurale prin care solicită convocarea unei şedinţe de plen a Parlamentului în vederea adoptării unei hotărâri privind demararea formalităţilor legale de verificare a averii preşedintelui Klaus Iohannis, informează Agerpres.

"Aş putea să vorbesc despre ceea ce s-a întâmplat în privinţa Înaltei Curţi, care a dat o hotărâre ce ar putea duce la închiderea a mii de dosare penale şi nici acest lucru nu cred că este întâmplător, pentru că, iată, aveţi un document pe care eu îl depun de mai multe săptămâni în atenţia Biroului permanent al Camerei Deputaţilor şi în atenţia Birourilor reunite, este o solicitare prin care grupul AUR cere convocarea unei şedinţe de plen reunite în vederea adoptării unei hotărâri a Parlamentului României cu privire la demararea procedurilor legale de verificare a averii preşedintelui României. Totodată, solicităm prezenţa preşedintelui Klaus Werner Iohannis la această şedinţă", a precizat Andruşceac, într-o conferinţă de presă.

Potrivit acestuia, solicitarea AUR are la bază articolul 25 din Legea nr. 115/1996 pentru declararea şi controlul averilor demnitarilor, magistraţilor şi a persoanelor cu funcţii de conducere şi de control a funcţionarilor publici.

"Legea prevede că averea preşedintelui României va putea fi cercetată numai după încetarea exercitării mandatului, iar pe durata acestuia la solicitarea sau în baza hotărârii Parlamentului României, adoptată cu votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor. Considerăm că persoana care se află la vârful conducerii acestei ţări trebuie să fie un om aflat în afara oricărei suspiciuni în ceea ce priveşte dobândirea pe căi frauduloase a averii", a afirmat deputatul AUR.

El a susţinut că unele dintre acţiunile preşedintelui Iohannis "au o vădită tentă antiromânească" şi a acuzat coaliţia de guvernare de "o grămadă de nereguli" legislative.

"Considerăm că unele din acţiunile pe care domnul preşedinte Klaus Werner Iohannis le-a întreprins au o vădită tentă antiromânească, cum ar fi şi presiunile pe care le-a făcut împotriva ministrului Apărării Dîncu, cum au fost presiunile pe care le face în mod constant pentru vânzarea din rezervele naţionale ale statului, rezerve strategice. (...)

Sunt o grămadă de nereguli pe care actuala coaliţie de guvernare le face în ceea ce priveşte legislaţia, în ceea ce priveşte acest abuz asupra Constituţiei României, care, practic, nu mai există. Prin decizia care s-a luat şi prin ceea ce ne aduce la cunoştinţă ICCJ, practic, se prescriu o grămadă de infracţiuni, iar aproape 70% din ceea ce a fost lucrat de către magistraţi poate efectiv să fie şters cu buretele. (...) Vom solicita instanţelor să reanalizeze aceste documente, am depus şi contestaţii", a afirmat Antonio Andruşceac.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.