Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Avertisment al DSU: Sezonul virozelor respiratorii este în toi. Virusul nu poate fi tratat cu tratament antibiotic şi medicaţia împotriva răcelii nu ajută

suntfericita.ro
febra

Departamentul de Situaţii de Urgenţă atrage atentia, intr-o postare pe Facebook, că sezonul virozelor respiratorii este in toi, copiii fiind cei mai expusi imbolnăvirii. Specialistii mentioneaza că virozele nu pot fi tratate cu antibiotice.

“Sezonul virozelor respiratorii este în toi, iar copiii sunt cei mai expuși îmbolnăvirii. Infecţia de tract respirator superior sau răceala poate determina tuse, curgerea nasului, lăcrimare în exces, durere în gât şi febră. Medicaţia antipiretică (care combate febra) poate reduce durerea şi febra. Virusul nu poate fi tratat cu tratament antibiotic şi medicaţia împotriva răcelii nu ajută”, transmite Departamentul de Situaţii de Urgenţă, pe Facebook.

Citeste si CCR a decis - Când vor fi dezbătute trei legi importante contestate de Klaus Iohannis/ Printre ele, actul normativ privind autoritatea polițistului

Astfel, DSU sfatuieste parintii tina legatura cu medicul, să nu administreze bebeluşilor sub şase luni apă simplă, să folosească Paracetamol 15mg/kg la 4 ore pentru febră sau durere în gât, iar pentru copiii care au mai mult de şase luni, Ibuprofen 10 mg/kg la opt ore.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.