Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Avertisment al lui Leonard Orban în privinţa intrării României în zona euro: E important ca paşii să fie cât mai rapizi

hotnews.ro
leonard orban

Fără o zonă euro puternică, UE nu va putea merge înainte, afirmă consilierul prezidenţial Leonard Orban, care consideră important ca paşii pe care România îi face privind accederea la moneda europeană să fie cât mai rapizi. "Fără o zonă euro puternică, Uniunea nu va putea merge înainte şi este absolut necesară consolidarea zonei euro (...), dar, pe de altă parte, România este într-o situaţie particulară, să spunem extrem de sensibilă, deoarece, cu fiecare pas care se face înainte în consolidarea zonei euro, cu atât mai greu va fi să devii membru al acestei zone şi atunci e important ca pregătirea, paşii care se fac, să fie cât mai rapizi", a spus Orban, miercuri, la conferinţa "Preşedinţia română a Consiliului UE văzută prin ochii tinerilor", conform Agerpres.

El a menţionat că România are posibilitatea să vină cu anumite priorităţi în perioada în care va exercita preşedinţia Consiliului UE, dar a atras atenţia că nu se pot inventa unele complet separate de direcţia în care se mişcă UE. "Trebuie să fii în linie cu aceste priorităţi, sigur, trebuie să-ţi aduci aportul de ţară", a adăugat Orban.

Cu prilejul conferinţei "Preşedinţia română a Consiliului UE văzută prin ochii tinerilor" au fost decernate Premiile de Excelenţă ale Institutului European din România (IER) mai multor asociaţii de tineri pentru promovarea spiritului şi valorilor europene. De asemenea, Primăria sectorului 1 a oferit un premiu unei asociaţii de tineri pentru contribuţia la întărirea sectorului ONG şi a activităţii de voluntariat.

Totodată, Uniunea Generală a Industriaşilor din România a acordat unei asociaţii un premiu pentru promovarea spiritului antreprenorial în rândul tinerilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.