Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

AVERTISMENT al specialiștilor: Pandemia de COVID -19 va fi MAI GREU de oprit decât cea de SARS!

Specialiștii vin cu un avertisment de ultimă oră Pandemia de Covid-19 a luat planeta pe nepregătite și va fi mai mai greu de oprit decât a fost, spre exemplu, epidemia de SARS. Au mai fost epidemii provocate de virusuri corona, însă ele nu au avut o asemenea amploare. Un profesor de epidemiologie îţi spune cu ce ne-am confruntat de 20 de ani încoace, conform Mediafax.

Prin adaptarea unui subtip de coronavirus de la un organism extrauman a determinat apariţia acelui SARS, sindromul de detresă respiratorie acută severă, care s-a extins în mai multe ţări. Atunci acest sindron de detresă respiratorie acută severă a determinat un număr foarte mare de decese, chiar mai mare decât acest SARS – Cov2.

Citește și: Consiliul Elevilor o BAGĂ ÎN CORZI pe Monica Anisie: se cere ÎNCHIDEREA tuturor școlilor și dotarea permanentă cu materiale dezinfectante

Epidemia de SARS din 2003 a făcut aproape 800 de victime, la peste 8000 de îmbolnăviri. La zece ani după aceasta, omenirea era din nou confruntată cu un coronavirus, şi mai ucigător. Un coronavirus infecta atunci peste 2000 de oameni, cu o rată a mortalităţii de 35 la sută.

În 2013, un alt subtip de coronavirus, de data aceasta de la o altă gazdă extraumană a determinat această forţare a barierei interspecie, pentru că aşa fac microorganismele, încearcă să depăşească specia pe care o contaminează şi să extindă la specia umană, a dus la apariţia MERS-ului. MERS-ul este sindromul acut respirator sever care s-a focalizat în Orientul Mijlociu.

Deşi mult mai periculoase pentru sănătate, cu o raţă a moralităţii ridicată, aceste tulpini de virus corona au putut fi ţinute în frâu. Pe de o parte, spun experţi intervievaţi de forumul economic mondial, este posibil ca încălzirea vremii să fi dus la dispariţia acestora. Dar a contribuit şi faptul că măsurile de izolare au fost mai eficiente. Pentru că simptomele date de SARS şi MERS apar rapid şi sunt de intensitate mare, oamenii au putut fi plasaţi în carantină. Noul coronavirus însă dă un debut al simptomelor mult mai blând, de aceea este transmis la scară largă de cei care nu ştiu că sunt infectaţi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.