Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Avertisment DUR: Mulţi investitori se gândesc SĂ PLECE din România. Care este motivul nemulţumirilor

investitii

Unii dintre investitorii din țara noastră iau în calcul varianta de a-și reloca fabricile în alte state în contextul creșterilor salariale, al numărului redus de candidați de pe piața muncii și al incertitudinilor legate de fiscalitate, a avertizat Oana Munteanu, senior manager, liderul echipei de servicii de consultanţă pentru resurse umane în cadrul firmei de audit şi consultanţă fiscală PwC România.

Citeşte şi: Afaceristul Ioan Niculae, dezvăluiri BOMBĂ în faţa magistraţilor:'Dosarul Romgaz, o ţintă economică.Au vrut să distrugă industria...'

„Există mulţi investitori din zona de producţie care îşi fac în prezent calculele şi care se gândesc să plece din România. În general, aceştia activează în industrie, fie că e industria textilă sau auto şi au venit în România pentru costul redus al forţei de muncă. Aceştia au angajat oameni fără calificări foarte mari şi produc, în general, în regim lohn. Ei se gândesc să plece ca urmare a creşterii salariului minim, dar şi pe fondul emigraţiei, care face ca disponibilitatea forţei de muncă să fie din ce în ce mai redusă“, a spus Oana Munteanu, pentru zf.ro.

„În ultimele 3-4 luni am primit, cel puţin o dată pe săptămână, cereri de analize şi păreri pe această temă din partea investitorilor, ceea ce mi s-a părut foarte mult. Investitorii care se gândesc să plece ne cer prognoze privind evoluţia salariilor în următorii cinci ani pentru poziţii de muncitori calificaţi, necalificaţi şi ingineri. Însă la ultimele solicitări ne-a fost şi frică să acceptăm proiectele din cauza incertitu­dinilor legate de fiscalitate“, a mai spus Munteanu.

Citeşte şi: Pacepa se pregăteşte să lanseze 'BOMBA'. Maior, vizat de DEZVĂLUIRILE fostului şef al contraspionajului (presă)

Incertitudinile privind proiectul de trecere a contribuţiilor sociale din sarcina angajatorului în sarcina angajatului începând de anul viitor le dau planurile peste cap companiilor care în acest moment încearcă să finalizeze bugetele pentru anul viitor.

„Dacă am fi într-un mediu mai stabil din punct de vedere fiscal, ar fi altceva. Problema e că firmele nu ştiu ce se va întâmpla peste o lună, nu pe termen mediu. Ar ajuta foarte mult să existe un calendar de creştere a salariului minim pentru următorii 5 ani în care firmele să aibă încredere. Incertitudinea este o problemă mai mare decât măsura fiscală în sine, iar anul acesta a fost un ping pong în fiscalitate. (...) Problema incertitudinii este mult mai mare decât creşterea salariului minim în sine, care este o măsură care să încurajeze majorarea salariilor mici“, a mai spus Oana Munteanu.

Citeşte şi: Românii cu credite, ÎNGENUNCHIAŢI. Indicele ROBOR atinge un nou RECORD .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.