Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Avertisment îngrijorător al președintelui Franței: Brexit-ul poate avea consecințe grave

Angela Merkel, Francois Hollande

Preşedintele francez Francois Hollande a avertizat joi, în timpul unui summit franco-britanic la Amiens, că o ieşire a Marii Britanii din Uniunea Europeană (UE) va avea consecinţe multiple, inclusiv asupra problemei migranţilor, informează AFP.

"Nu trebuie să stârnim frică, însă trebuie să spunem adevărul: vor exista consecinţe dacă Marea Britanie iese din UE", a declarat Hollande alături de premierul britanic David Cameron. "Aceasta nu va pune în discuţie relaţiile istorice amicale între Marea Britanie şi Franţa, dar va avea consecinţe, inclusiv prin îngheţarea situaţiei în materie de migraţie", a insistat Hollande, evocând miile de persoane care sosesc la Calais, în nordul Franţei, în speranţa de a ajunge apoi în Marea Britanie. În declaraţii făcute pentru Financial Times cu câteva ore înaintea acestui summit, ministrul economiei al Franţei, Emmanuel Macron, a avertizat că Franţa ar putea, între altele, să înceteze să-i oprească pe migranţi în Calais, în cazul ieşirii Marii Britanii din UE.

Într-un mod mai general, Francois Hollande a estimat că un Brexit va avea un impact "în mai multe domenii", enumerând "piaţa unică" europeană, "pieţele financiare", "dezvoltarea economică între cele două ţări". "Aceasta nu înseamnă că totul se va prăbuşi", şi-a mai temperat discursul preşedintele francez, refuzând orice "viziune catastrofală" asupra problemei, conform Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.