Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Avertisment pentru cei care utilizează WhatsApp. La ce stratagemă apelează hackerii pentru a fura datele utilizatorilor

MENABytes
WhatsApp

O nouă înșelătorie circulă pe WhatsApp, cea mai folosită aplicație de mesagerie din lume, iar Alexis Conran, expert în tehnologie, a lansat un avertisment pentru utilizatori.

Vezi și: WhatsApp a introdus noi stickere cu sentimente legate de vaccin

De această dată, persoanele care folosesc WhatsApp sunt vizate de un nou atac, care funcționează pe o schemă mult mai periculoasă. De această dată, hackerii folosesc un cont deja compromis pentru a fura conturile altor persoane. Mai exact, victimele primesc un mesaj de la WhatsApp cu un cod de de autentificare pentru a fi folosite pe un telefon. Atacatorii, în schimb, își asumă identitatea unui contact al victimei vizate de atac și îi cer acesteia să le dea codul primit în telefon.

Vezi și: WhatsApp face o modificare majoră și toți utilizatorii sunt afectați

Ulterior, în momentul în care hackerul primește codul de activare trimis de WhatsApp pe telefonul victimei, se loghează și are acces la contul victimei, putând astfel să fure și alte date de autentificare, precum și alte conturi.

Vezi și: WhatsApp a detaliat modul în care vor fi afectaţi utilizatorii care nu acceptă noua politică privind gestionarea datelor personale

Pentru a preveni astfel de atacuri, reprezentanții companiei WhatsApp recomandă activarea sistemului de autentificare în doi pași. Astfel, atunci când activați verificarea în doi pași, există posibilitatea de a vă introduce adresa de e-mail, care poate fi folosită de WhatsApp pentru a-ți trimite un e-mail cu un link de resetare în cazul în care ați uitat codul PIN. Trebuie să rețineți, însă, că acest cod PIN pentru verificarea în doi pași este diferit de codul de înregistrare format din 6 cifre pe care îl primiți prin SMS sau prin apel telefonic.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.