Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Avertisment pentru Israel: Este 'absolut necesar' ca Libanul să nu fie antrenat în război

themedialine.org
hezbollah israel liban

Şeful diplomaţiei Uniunii Europene, Josep Borrell, a declarat sâmbătă că Libanul nu trebuie să fie "antrenat într-un conflict regional", pe fondul confruntărilor din sudul ţării între Hezbollahul libanez, aliat al Hamasului palestinian în Gaza, şi armata israeliană, relatează AFP, conform News.ro.

"Este imperativ să evităm o escaladare regională în Orientul Mijlociu, este absolut necesar să evităm ca Libanul să fie antrenat într-un conflict regional", a declarat Josep Borrell într-o conferinţă de presă la Beirut cu omologul său libanez. "Îi transmit acest mesaj şi Israelului: nimeni nu va ieşi învingător dintr-un conflict regional", a adăugat el.

"Asistăm la o intensificare îngrijorătoare a schimbului de focuri de armă dincolo de linia albastră", a mai declarat Borrell, potrivit Reuters.

Actuala linie de demarcaţie dintre cele două ţări este cunoscută sub numele de Linia Albastră, o frontieră trasată de Naţiunile Unite care marchează linia până la care s-au retras forţele israeliene atunci când au părăsit sudul Libanului în 2000.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.