Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Avertisment pentru Marea Britanie: S-ar putea destrăma dacă iese din UE

UE Uniunea europeana

Avertisment pentru Marea Britanie. Regatul Unit s-ar putea destrăma dacă britanicii ar vota în favoarea ieşirii Marii Britanii din Uniunea Europeană (UE), deoarece aceasta ar favoriza cauza naţionaliştilor scoţieni, a estimat miercuri fostul ministru de externe britanic William Hague.

Citeşte şi: ANAF ”a rupt” cu amenziile: Cine e lider pe lista neagră a Fiscului

Hague, fost lider al Partidului Conservator, formaţiunea politică a premierului David Cameron, şi care este considerat un eurosceptic, a afirmat că va sprijini rămânerea Marii Britanii în blocul comunitar, în pofida marilor sale îndoieli referitoare la Uniunea Europeană când un referendum privind rămânerea/ieşirea din UE va avea loc până la sfârşitul lui 2017. ''Va trebui să ne punem întrebarea, chiar dacă ne displac atât de multe aspecte în legătură cu aceasta (Uniunea Europeană), dacă vrem într-adevăr să o slăbim (UE) şi în acelaşi timp să creştem şansele Scoţiei de a părăsi Regatul Unit, dacă Regatul Unit părăseşte UE'', a afirmat Hague în cotidianul Daily Telegraph.

Citeşte şi: Revoltă în pușcăria de maximă securitate din Craiova: Deținuții au incendiat celulele

William Hague a făcut declaraţiile respective după ce David Cameron s-a întâlnit cu partenerii săi europeni săptămâna trecută la Bruxelles în încercarea de a obţine sprijin pentru reforma sa privind relaţiile Londrei cu UE. Criticii din cadrul partidului său, care a fost profund divizat de decenii pe tema Europei, au afirmat că este puţin probabil ca negocierile sale să capete ceva substanţă. Duminică, fostul ministru al apărării Liam Fox declara că este timpul ''de a se pune capăt pretenţiei'' că Europa se va schimba pentru a putea să cuprindă şi Marea Britanie.

Citește și: Scandal în ”Beciul Domnesc” unde este Dan Șova: Ce s-a întâmplat în Arestul Central

În opinia lui Hague, UE, în pofida multor eşecuri, a oferit stabilitate pentru democraţiile fragile din Europa Centrală şi nu va fi în interesul Marii Britanii ca blocul comunitar să se destrame în condiţiile unei asemenea volatilităţi în Orientul Mijlociu şi în economia mondială. Hague este de părere că naţionaliştii scoţieni, care susţin puternic rămânerea Regatului Unit în Uniunea Europeană, se vor folosi de votul pentru ieşirea regatului din UE ca bază pentru organizarea unui alt referendum privind independenţa Scoţiei, respinsă de scoţieni cu 55%, contra 45%, în septembrie 2014. El a estimat că ar fi foarte uşor de convocat un al doilea referendum în astfel de circumstanţe, spun cei de la Agerpres.

Citeşte şi: REVOLTĂTOR 100.000 de bucureșteni, afectați de prăbușirea de la metrou: Nu există soluții

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.