Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Avertisment pentru mii de şoferi: Ce e OBLIGATORIU să facă înainte de a pleca în minivacanţa de 1 Mai

dailybusiness.ro
soferi

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anunţat joi că recomandă şoferilor să plătească taxa de pod înainte de plecarea în călătorie, pentru a evita aglomeraţia la podul de la Feteşti, în perioada minivacanţei de 1 Mai. ”Pentru a se evita crearea unor ambuteiaje în zona staţiei de taxare de la Feteşti în perioada minivacanţei de 1 Mai, CNAIR recomandă utilizatorilor achitarea peajului înainte de plecarea în călătorie”, se arată în comunicat.

Citește și: Proiect de lege revoluţionar: Ce perioade ar putea fi incluse în stagiul de cotizare la pensie

Peajul (taxa de pod) poate fi achitat pe portalul CNAIR, erovinieta.ro, şi prin intermediul aplicaţiei eTarife (destinată telefoanelor mobile). Taxa de pod poate fi achitat la distribuitorii autorizaţi şi prin SMS , la numărul 7577. În cazul în care şoferii optează pentru plata tarifului printr-unul din canalele menţionate, trecerea prin staţia de taxare se va realiza pe benzile marcate cu semnul e-tarif. ”În cazul în care s-a omis plata anticipată iar trecerea s-a efectuat pe benzile marcate cu semnul e-tarif, tariful poate fi achitat ulterior trecerii printr-unul din canalele menţionate anterior, până la ora 24.00 a zilei următoare trecerii”, se arată în comunicat.

Citește și: Atenție! O nouă înșelătorie vă poate aduce o factură uriașă- Cui nu trebuie să îi răspundeți la telefon

Cu excepţia peajului achitat prin intermediul SMS (canal prin care se poate achita tariful numai pentru câte o trecere), tariful poate fi achitat şi pentru 2 sau 20 de treceri, potrivit CNAIR. ”Utilizatorii sunt rugaţi ca, la achiziţionarea unor peaje, să verifice datele pe care le transmit prin SMS sau care sunt înscrise pe documentul emis de către distribuitorii autorizaţi ai CNAIR, în special numarul de înmatriculare al vehiculului, înainte de a certifica prin semnătură corectitudinea acestora”, se arată în comunicat. CNAIR avertizează că un peaj achitat după expirarea termenului prevăzut de legislaţia în vigoare (după ora 24.00 a zilei următoare trecerii) nu poate fi luat în considerare pentru trecerea în cauză, conform news.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.