Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

AVERTISMENT pentru parlamentarii puterii

coalitie usl 2

Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe, atrage atenţia deputaţilor şi senatorilor puterii cu privire la faptul că votul de miercuri privind ridicarea imunităţii în cazurile parlamentarilor Dan Şova, Darius Vâlcov şi Theodor Nicolescu reprezintă "un moment de separare a apelor în politica românească".

”Votul de mâine din Senat și Camera Deputaților, în cazul ridicării imunității pentru doi social-democrați și un liberal, respectiv pentru Dan Șova, Darius Vâlcov și Theodor Nicolescu, reprezintă un moment de separare a apelor în politica românească, o clarificare cerută de toată lumea.

Modul în care vom înțelege să ne raportăm, ca politicieni și parlamentari, la cererile Justiției va face ca ziua de mâine să rămână cunoscută ca ”miercurea neagră” sau, dimpotrivă, va diminua efectele negative care planează acum asupra imaginii Parlamentului și a României.

PNL a asumat public faptul că mâine va vota, în toate cele trei cazuri, inclusiv în cazul care vizează un deputat liberal, la vedere și favorabil cererilor asupra cărora Justiția ne-a cerut să ne pronunțăm.

PNL nu face nici un rabat de la linia politică asumată de a răspunde pozitiv tuturor solicitărilor Justiției.

Spre deosebire de PNL, Victor Ponta și PSD dau dovadă, din păcate, de duplicitate în adoptarea unei poziții publice coerente cu privire la răspunsul pe care trebuie să îl dea Justiției.

Dată fiind această situație, fac un apel public către toți parlamentarii din coaliția guvernamentală și le cer ca, prin votul lor de mâine, să aleagă tabăra în care vor să fie în anii viitori. Fiecare trebuie să decidă acum dacă vrea să se alăture celor care cer o Justiție funcțională sau să continue să sprijine o majoritate care le dă peste mână judecătorilor, ascunzând corupții în spatele imunităților.

Mă adresez direct parlamentarilor PSD și din coaliția de guvernare: Alegeți! Sunteți cu foștii, cu apărătorii corupției, sau cu viitorii și o politică pentru cetățeni? Sunteți alături de vechea politică, în disprețul cetățenilor, sau sunteți alături de noua politică, pentru egalitatea în fața legii?”, e mesajul lui Stroe pentru colegi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.