Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Avertisment din partea PNL! Sesizează CCR, dacă modificările la Codul de procedură penală trec: 'Dezbaterile au fost pe repede înainte, superficiale'

comisie legile justitiei

Deputatul PNL Ioan Cupşa a declarat, marţi, că modificările la Codul de procedură penală din Comisia specială pe legile justiţiei sunt neclare şi dacă vor fi adoptate de Parlament în această formă PNL va fi nevoit să sesizeze Curtea Constituţională, informează Agerpres.

"Modificările aduse la Codul de procedură penală, la care lucrăm de peste un an de zile, au în centru, în exclusivitate, pe cel care are probleme cu legea penală, adică infractorul, şi nici pe departe nu urmăresc, niciunul dintre textele pe care le-au propus nu urmăresc să aducă mai binele şi în casa celui care este parte vătămată, care este victima acestor infracţiuni", a afirmat Cupşa.

Citește și: Atenție, TOȚI ȘOFERII care suferă de aceste boli riscă să rămână fără permis

El a spus că dezbaterile s-au desfăşurat "pe repede înainte".

"Am avut parte de un weekend în care am putut citi decizia CCR, PNL a formulat peste 64 de amendamente, 65-66 de amendamente. Nu am putut însă să vedem amendamentele pe care le-au formulat celelalte părţi implicate decât cu o jumătate de oră înainte. Altfel spus, totul a fost făcut pe repede înainte, totul făcut la modul superficial. În trei ore şi jumătate am reuşit să dezbatem 70 de articole din Codul de procedură penală, este mult prea mult chiar şi pentru o comisie juridică", a afirmat Cupşa.

Citește și: Comisia Republicană din cadrul Congresului American a fost ATACATĂ: Mii de e-mail-uri 'sensibile' au fost DEZVĂLUITE

El a spus că textele adoptate sunt neclare.

"În legătură cu probele care sunt obţinute ca urmare a punerii în aplicare a unui mandat de percheziţie, acestea nu vor putea fi folosite, dacă nu privesc respectiva cauză. Aşa cum arată textul adoptat astăzi, probele nu vor putea fi folosite. Deci, cu obstinaţie, pun (cei de la putere - n.r.) beţe în roate desfăşurării unui proces penal în bune condiţii. (...)Dacă vom avea parte de aceste modificări în această formă şi în Camera Deputaţilor, care este for decizional, cu certitudine suntem constrânşi suntem nevoiţi să ne adresăm Curţii Constituţionale", a precizat Cupşa.

Comisia specială pe domeniul justiţiei a adoptat, marţi, modificările la Codul de procedură penală, ca urmare a deciziei CCR, una dintre acestea fiind eliminarea sintagmei "indicii temeinice" în cazul punerii în mişcare a acţiunii penale.

Citește și: Raluca Prună iese la rampă și dezvăluie o discuție cu Florin Iordache din 2015: 'Aceasta este o temă care bântuie PSD-ul'

Preşedintele comisiei, Florin Iordache, a declarat că au fost operate toate modificările cerute de CCR.

"Acest raport al comisiei noastre va ajunge în plenul Senatului săptămâna viitoare, iar peste două săptămâni va fi rediscutat în comisie pentru a primi votul final şi în Camera Deputaţilor", a precizat Iordache.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.