Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Avertisment SUMBRU: Economia Regatului Unit, din nou spre recesiune! Câte miliarde de lire sterline va pompa Banca Angliei

economictimes.com
economie

Banca Angliei va pompa încă 150 de miliarde de lire sterline (195 miliarde de dolari) în economia britanică după ce a avertizat cu privire la riscul unei recesiuni duble din cauza pandemiei de coronavirus și a unor perspective incerte din cauza Brexit, relatează CNN, conform Mediafax.

Banca centrală britanică a anunțat joi că va menține ratele dobânzii neschimbate la un nivel record de 0,1% și va crește achizițiile de obligațiuni guvernamentale britanice la 875 miliarde de lire sterline (1.100 de miliarde de dolari).

Restricțiile introduse pentru a limita creșterea rapidă a cazurilor Covid-19 ar putea afecta cheltuielilor consumatorilor într-o măsură mai mare decât a estimat banca în august, „ducând la o scădere a PIB” în al patrulea trimestru al acestui an, a adăugat instituția.

MAE, alertă de călătorie pentru Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord: RISC TERORIST SEVER

Anglia a reintrat joi într-un nou blocaj național, cu restaurante, baruri și afaceri neesențiale închise până pe 2 decembrie. Regatul Unit a raportat a doua cea mai mare creștere zilnică a cazurilor Covid-19 miercuri, cu 25.177 de noi infecții înregistrate în 24 de ore.

Blocarea și discuțiile nerezolvate privind un acord comercial post-Brexit cu Uniunea Europeană au lăsat în incertitudine perspectivele pentru economia britanică, a declarat Banca Angliei. Fără un acord UE, companiile din Marea Britanie se confruntă cu tarife, cote și alte bariere pe cea mai mare piață de export a țării, de la 1 ianuarie.

"Blocajul din noiembrie și o agravarea situației cu Covid-19 în restul Europei înseamnă că economia britanică este pe un curs de recesiune în această iarnă și pentru o redresare mult mai dificilă în 2021", a spus Tim Moore, economist director la IHS Markit.

Estimările indică o creștere a economiei britanice în al treilea trimestru, după ce a suferit cea mai mare scădere a PIB din rândul economiilor majore.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.