Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Avertisment sumbru pentru români: Adevărata miză a trecerii contribuţiilor la angajatori

click.ro
pensie

Discuţia despre reducerea arieratelor la buget odată cu trecerea contribuţiilor în sarcina angajaţilor este una inutilă, afirmă Gelu Diaconu, fost preşedinte ANAF, care dezvăluie un efect grav asupra pensiilor al măsurii luate de guvern. Astfel, potrivit lui Diaconu, pensia românilor va fi corelată direct cu nivelul efectiv al contribuţiilor. Deşi contribuţiile se reţin în continuare la sursă, angajatul va fi făcut responsabil dacă angajatorul nu va vărsa la buget sumele datorate.

Vezi şi: ALERTĂ - Kovesi refuză, din nou, să meargă la Comisia 'sufrageria lui Oprea' / DOCUMENT

"Dependenta de minciuna a gastii lui Pablito e deja patologica!

ANAF publica un comunicat in “sustinerea” ministrului finantelor, reiterand date trunchiate prezentate anterior, pentru a manipula din nou cu privire la necesitatea trecerii contributiilor din sarcina angajatorilor la angajati.

O luam de la capat:

1. Transferul contributiilor sociale din sarcina angajatorului la angajati NU ARE NICI O INFLUENTA in reducerea arieratelor la buget, atata timp cat obligatia platii ramane la angajator.

2. Comunicatul ANAF, ca si interventia anterioara a ministrului Misa, sunt manipulatoare prin aceea ca nu arata care este ponderea in suma arieratelor din contributii a companiilor de stat (in pofida ponderii numerice de 2%) si nici ponderea covarsitor majoritara a sumelor din contributii sociale aflate la masa credala a firmelor aflate in insolventa/faliment. Adica aceleasi firme/angajatori care inregistreaza dificultati enorme in decontarea lucrarilor/serviciilor facturate in principal entitatilor de stat.

3. Incriminarea ca infractiune a neretinerii/platii contributiilor sociale nu aduce nimic nou sub soare. Aceasta prevedere a mai existat pana la decizia Curtii Constitutionale din 2015, fara nici un rezultat in planul reducerii arieratelor din contributii. Este simplu pentru angajatori sa demonstreze imposibilitatea obiectiva in care se aflau la momentul platii datorate pe numele angajatilor!

4. Un subiect fals menit sa distraga atentia asupra adevaratei tinte a acestei masuri de esenta ultraliberala, nemaintalnita nicaieri in Europa: RASPUNDEREA DIRECTA A ANGAJATILOR, carora, prin noua lege a pensiilor, li se vor corela nemijlocit nivelul pensiei cu contributia efectiv platita", explică Gelu Diaconu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.