Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

AVERTISMENT: Ținta sunt tinerii! Guvernul Germaniei va lua măsuri dure împotriva chinezilor de la Temu

hotnews.ro
temu retailer online

Cu doar câteva zile înainte de vizita cancelarului german, Olaf Scholz, în China, Guvernul Germaniei critica dur platforma chineză Temu pentru practici și stimulente manipulatoare. Guvernul federal îndeamnă la acțiuni consecvente împotriva platformei chineze Temu din cauza acuzațiilor de practici manipulatoare precum concursuri, roți ale norocului, numărătoare inversă pentru reduceri și altele asemenea, acuzând prin vocea secretarului de stat responsabil cu Protecția Consumatorului, Christiane Rohleder, că platforma din China creează falsa impresie a unor reduceri și chilipiruri incredibile.

Potrivit lui Rohleder, Temu oferă mereu noi stimulente pentru cumpărare, practica acestora generând o schimbare de comportament de consum care să meargă de la satisfacerea nevoilor la crearea nevoilor de a cumpăra ceva. Acest ultim aspect ar fi unul deosebit de problematic, deoarece tot acest efort vizează un grup țintă format în primul rând din cumpărători foarte tineri. Rohleder a subliniat că astfel de practici sunt interzise și încalcă legea UE privind serviciile digitale și, prin urmare, este important ca aceste reglementări UE și federale să fie aplicate cât mai rapid.

Secretarul de Stat pentru Protecția Consumatorului a mai subliniat necesitatea unei acțiuni cuprinzătoare împotriva practicilor manipulatoare sau care creează dependență din ofertele Temu. Concomitent, Centrul de consiliere pentru consumatori din Germania analizează o acțiune în justiție împotriva aceleiași platforme, Temu, consumatorii acuzând platforma, printre altele, că profită de pe urma consumatorilor, inducându-le impresia unor reduceri arbitrare, la pachet cu recenzii îndoielnice și un design manipulator, toate aceste practici fiind contrare legislației europene și federale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.