Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Avertismentul care pune pe jar mapamondul: Coronavirusul a suferit mutații. Cercetătorii au descoperit două tulpini

NBC News
coronavirus

Potrivit unui studiu publicat, marţi, experţii de la Universitatea Peking şi Institutul Pasteur din Shanghai au descoperit că o formă mai agresivă a noului coronavirus ar fi fost întâlnit în cel puţin 70% dintre mostrele analizate, în timp ce 30% au fost generate de un tip de coronavirus mai puţin gravă, anunță Mediafax.

Cele două forme ale virusului au primit şi nume, respectiv „S-type” pentru tipul mai puţin agresiv, în timp ce forma mai gravă a fost numită „L-type”. Analizele unui bărbat din SUA, al cărui test pentru coronavirus a ieşit pozitiv pe 21 ianuarie, au mai arătat că este posibilă infectarea cu ambele tipuri de virus.

Decizie NEAȘTEPTATĂ luată de CAB: Pedeapsă redusă pentru criminalul de la Perla

Cercetătorii susţin că rezultate indică faptul că numărul crescut de cazuri de COVID-19 ar fi fost, cel mai probabil, provocat de „mutaţii şi de selecţia naturală”, scrie CNBC.

Cu toate acestea, experţii au avertizat că studiul este încă „foarte limitat”, subliniind că va fi nevoie de cercetări ulterioare pentru a putea înţelege mai bine evoluţia şi epidemiologia infecţiei COVID-19.

Studiul a fost publicat la scurt timp după ce Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a confirmat că virusul a infectat peste 93.000 de oameni pe plan mondial, fiind vorba despre cel puţin 3.100 de morţi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.