Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

AVERTISMENTUL cercetătorilor: Copiii născuți vara fac miopie într-un procent mai mare

CNMR
copii scoala elevi

Copiii veniţi pe lume vara ar prezenta un risc mai mare de miopie, sugerează concluziile unui studiu realizat în Marea Britanie, citat de Press Association.

Într-o mai mică măsură, jocurile pe calculator pot reprezenta de asemenea un factor de risc, au descoperit cercetătorii, scrie agerpres.ro.

Citește și: Lovitură dură pentru Guvern! Iată ce a cerut Comisia Europeană

Studiul, publicat în British Journal of Ophthalmology, a examinat riscul de miopie în rândul tinerilor care au luat parte la proiectul Twins Early Development Study.

Miopia este o tulburare a vederii des întâlnită, ce se manifestă prin imposibilitatea de a distinge obiectele aflate la distanţă.

Citește și: Nu trebuie să faci nimic și primești mii de lei! Iată unde se întâmplă asta

Aproape 2.000 de gemeni cu vârsta medie de 17 ani, născuţi între anii 1994 şi 1996, au participat la acest studiu. 26% dintre aceştia au fost diagnosticaţi cu miopie, iar vârsta medie la care au început să poarte ochelari a fost de 11 ani.

Oamenii de ştiinţă au comparat probleme lor de vedere cu o varietate de factori. Cei mai semnificativi factori asociaţi cu apariţia miopiei au fost, potrivit studiului, naşterea în timpul verii - copiii veniţi pe lume vara aveau un risc cu 93% mai mare de a suferi de miopie - respectiv jocurile pe calculator, în acest caz cei care îşi petreceau mult timp în faţa ecranelor prezentau un risc cu 3% mai mare de a dezvolta astfel de tulburări de vedere.

Citește și: Erau idolii adolescenților, dar puțini au mai auzit de ei! Cu ce se ocupă actorii din Liceenii

Însă tratamentul pentru fertilitate administrat de părinţi pare să aibă un efect protector în acest sens, gemenii născuţi în urma procedurii de fertilizare in vitro prezentând un risc scăzut de miopie, au notat autorii studiului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.