Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Avertismentul PNL pentru primarul general al Bucureștiului

pnl

Primarul General Marin Ștefănel are la dispoziție toate pârghiile pentru a se asigura ca bucureștenii nu vor rămâne fără apă caldă și căldură în această iarnă

Consiliul General al Municipiului București a votat astăzi aprobarea contractării de către Primăria Capitalei a unui împrumut din trezorerie în valoare de 248 milioane lei care să asigure furnizarea agentului termic în condiții normale pe perioada iernii.

Consilierii Generali ai Partidului Național Liberal au fost în sală și au votat, așa cum au declarat și la finalul săptămânii trecute, în unanimitate pentru aprobarea acestui împrumut. În acest moment Primarul General are toate pârghiile necesare pentru rezolvarea acestei probleme.

În plus, Consilierii Generali PNL au atras atenția primarului că există încă o serie de probleme care trebuie rezolvate de urgență:

• Găsirea, alături de ceilalți factori implicați, a unei soluții pe termen lung care să rezolve problema RADET. Împrumutul de astăzi reprezintă tot o soluție temporară, pe termen scurt.

• Supunerea de urgență spre aprobarea Consiliului General a bugetului rectificat RADET pentru 2014 și a bugetului RADET pentru 2015.

• Încheierea cu RADET a unui contract de delegare a serviciului de utilitate publică.

• Măsuri privind corelarea prețului aprobat de ANRSC cu prețul plătit către RADET pentru gigacalorie, fără a încărca suplimentar factura bucureștenilor.

• Solicitarea către Guvernul României de acordare a finanțărilor prevăzute de legislația în vigoare.

• Remedierea situației privind avizările ISCIR necesare funcționării RADET.

Având în vedere decizia de astăzi a Consiliului General și nenumăratele semnale de alarmă și soluții propuse de reprezentanții PNL, considerăm că în acest moment Primarul General Marin Ștefănel are toate informațiile și pârghiile necesare identificării și implementării unei soluții pentru RADET.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.