Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Avertismentul unui medic de la Colentina: Masca de protecţie, risc major pentru piele

Twitter
masca coronavirus

Purtatul îndelung al măştii poate afecta pielea, deoarece bacteriile care ne apără pot deveni patogene în condiţii de umezeală, spune dr. Rodica Olteanu, medic primar dermatolog la Spitalul Colentina, notează Mediafax.

Dr. Rodica Olteanu, medic primar dermatolog la Spitalul Colentina, vorbește despre efectul asupra pielii a măștii purtate ore în şir. Bacteriile bune prezente pe piele, care în mod normal ne protejează, se pot întoarce acum împotriva noastră.

„Timpul îndelungat de purtare a acestei măşti poate duce la apariţia de efecte adverse. În primul rând prin faptul că nu se mai permite un schimb de gaze corespunzător şi ca atare sudoarea, ca şi respiraţia excesivă, determină această stare de umezeală şi ca atare microbii care în mod normal sunt prezenţi la nivelul pielii şi care sunt într-o comuniune cu organismul şi asigură protecţia, acei non patogeni, pot deveni în condiţii de anaerobioză chiar patogeni”, spune Dr. Rodica Olteanu.

Romania se pregătește pentru organizarea EURO 2028 - Ce stadioane ar putea găzdui meciurile

Dacă nu facem pauză la fiecare oră, măcar câteva minute de la purtatul măştii, ne putem alege cu leziuni.

„La nivelul pielii pot exista mai multe bacterii, inclusiv stafilococul epidermic care nu se replică şi nu devine patogen decât în anumite condiţii. Acestea devin în condiţii de lipsă de oxigen patogeni şi pot astfel contamina şi determina leziuni secundare la nivelul zonei acoperite de mască, de exemplu, dermatita seboreică, acneea, rozaceea, reactivarea unui herpes la nivelul zonei acoperite de mască”, spune specialistul.

Recomandarea este de a schimba frecvent masca, de a nu o refolosi, mai ales în condiţiile unei temperaturi ambientale mari.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.