Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Avertismentul unui membru al Sfântului Sinod: 'Să nu uităm, Iohannis a asigurat că nu va ezita să decreteze iar stare de urgenţă. Să nu uităm, că nu glumește'

Arhiepiscopul Argeşului şi Muscelului, Calinic Argeşeanul, afirmă că datoria tuturor este de a respecta regulile şi de a contribui la sănătatea omenirii, în contextul actualei pandemii.

Înaltul ierarh subliniază, într-un mesaj postat pe contul de Facebook al Arhiepiscopiei Argeşului şi Muscelului, că trecerea de la starea de urgenţă la starea de alertă reprezintă o relaxare, dar necesită şi o atenţie sporită, deoarece virusul nu a fost anihilat.

Citește și: Descindere în forță a Poliției la proprietarii de restaurante și terase. Au fost puși să semneze că nu deschid terasele de săptămâna viitoare

"Prudenţa se impune cu toată atenţia şi responsabilitatea, înmulţind timpul pentru rugăciune, ca Domnul Dumnezeu să ne apere şi să ne vindece de toate bolile şi suferinţele. Totodată, să ne îndreptăm viaţa de fiecare zi şi să punem început bun comportării noastre, în familie şi în societate. Şi aşa, cu grijă mare, putem păşi din starea de urgenţă spre starea de alertă. Şi să nu uităm, dacă, Doamne fereşte, se vor constata creşteri virusale, Preşedintele Klaus Iohannis a asigurat că nu va ezita să decreteze din nou, stare de urgenţă, nu ca ameninţare, ci din necesitate medicală, pentru sănătatea românilor! Să nu uităm, că nu glumeşte!

Aşadar, datoria noastră de bază este să ne găsim menirea pentru a contribui la o operă grandioasă, 'sănătatea mondială a omenirii secolului XXI, fără nici o discriminare'", se arată în mesaj.

Citește și: Marcel Vela, mesaj de ultimă oră! Noi precizări despre situația persoanelor infectate. Cu cât a crescut numărul

Arhiepiscopul Calinic recomandă să fie respectate toate recomandările transmise de Sfântului Sinod, precum şi hotărârile Guvernului României şi ale ministerelor de resort.

"Distanţarea fizică (socială), absolut obligatorie! Iisus Hristos, după Învierea Sa dintre cei morţi, atunci când femeile năvăleau spre El, le-a oprit, spunând: Noli me tangere!, adică, nu mă atingeţi. Şi pe atunci nu era virusul Covid 19! Acum, cu atât mai mult se impune îmbrăţişarea de la distanţă, sărutatul şi salutul tot de la distanţă, vizitele de orice fel, tot de la distanţă. E tare bună distanţa! Câte păcate şi câte virusuri şi tot felul de microbi sunt evitaţi prin această comportare igienică. Se spune că un pupat epidermic transmite 220 de microbi! Nu ştiu cine a numărat! Aşa că, adio, pupat! Nu am auzit până acum să fi murit cineva din lipsă de pupat sau îmbrăţişat", se mai menţionează în mesaj.

Citește și: Cristoiu, atrage atenția: ‘Falimentul nu vizează multinaționalele, tefeliștii, bugetarii, ci clasa de mijloc’

O altă recomandare este aceea de a se respecta regulile de igienă personală.

"Ca să nu fim virusofori (purtători de virusuri), microbofori, etc. trebuie, în mod alert şi în stare permanentă de urgenţă, să nu uităm să ne spălăm pe mâini cât mai des. Nu ştiu cine a fost mai infectat până acum, în istoria lumii: femeile sau bărbaţii! Oricum, cred că trebuie să ne spălăm toţi cu grijă şi cu râvnă şi să nu uităm, cum uităm să ne spălăm pe dinţi (unii) din cauza grabei! Ce proaspăt şi igienic este să te speli peste tot şi cât mai des!", a scris Arhiepiscopul Calinic.

Citește și: VIDEO Șerban Nicolae, atac furibund! ‘Cât despre țâfna penelistă; Incompetența și iresponsabilitatea guvernanților peneliști agravează criza’

El atrage atenţia şi asupra pericolului pe care îl reprezintă, în actualul context, ştirile false sau neverificate.

"O veste oarecare, a o trânti pe piaţă, sub nasul mulţimii, fără acest control de rutină, înseamnă a accepta să fim în stare de alertă şi să menţinem o spaimă, care de la frică, duce uşor-uşor, la o depresie patologică. Am întâlnit oameni serioşi, care-şi menţin cumpătul şi înţelepciunea, care ignoră cu osârdie orice încercare de ducere în eroare. O mare parte, mai comodă şi mai flecară fiind, iau ca bună orice veste plimbăreaţă, prin plină piaţă. O disciplinare pe traseul acesta mediatic se impune de urgenţă şi trebuie să fim mereu în alertă, pentru a nu lua ca adevărate veştile şi poveştile lansate la derută", se mai arată în mesajul Arhiepiscopului Calinic.

Citește și: Se pregătește execuția președintelui Academiei Române? Cine nume controversat ar fi în cărți pentru postul de președinte .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.