Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Avertismentul unui oficial britanic: În lume circulă peste 4.000 de variante ale noului coronavirus

coronavirus

În lume circulă în momentul de faţă circa 4.000 de variante ale noului coronavirus care provoacă COVID-19 şi de aceea toţi producătorii de vaccinuri, inclusiv Pfizer şi AstraZeneca, încearcă să-şi îmbunătăţească vaccinurile deja produse, a declarat joi un oficial britanic, citat de Reuters, potrivit AGERPRES.

Citește și: Reguli draconice la școală: elevii nu au voie să facă schimburi. Părinții nu pot intra în incintă/ DOCUMENT

"Este foarte improbabil ca vaccinul actual să nu fie eficace în privinţa variantelor, fie ele din Kent (comitat din Anglia), fie altele, mai ales când este vorba de îmbolnăviri grave şi spitalizare", a susţinut pe Sky News Nadhim Zahawi, subsecretar de stat responsabil pentru implementarea vaccinurilor anti-COVID-19.

"Toţi producătorii, Pfizer-BioNTech, Moderna, Oxford-AstraZeneca şi alţii analizează cum îşi pot îmbunătăţi vaccinurile pentru a se asigura că suntem pregătiţi pentru orice variantă - sunt circa 4.000 de variante în lume de COVID-19 în momentul de faţă", a subliniat oficialul britanic.

Doar o mică minoritate din variantele de virus apărute prezintă probabil mutaţii importante şi pot modifica virusul în mod apreciabil, a indicat British Medical Journal, aminteşte Reuters.

"Avem cea mai mare industrie de secvenţiere a genomului - avem circa 50% din industria mondială de secvenţiere a genomului - şi ţinem un registru al tuturor variantelor, aşa încât suntem gata să răspundem, fie în toamnă, fie mai târziu - la orice provocare pe care ar putea-o aduce virusul şi să producem următorul vaccin", a conchis Zahawi.

Potrivit cifrelor Universităţii de Medicină Johns Hopkins, noul coronavirus numit de oamenii de ştiinţă SARS-CoV-2 a ucis de la depistarea sa, la finele lui 2019, mai mult de 2,2 milioane de oameni dintr-un total de peste 104 milioane de oameni infectaţi, din populaţia globală de 7,7 miliarde.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.