Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Avertismentul unui specialist: 'Trebuie accelerată vaccinarea'

Medic Hub
vaccinare copii

Expertul în sănătate publică Răzvan Cherecheș susține că trebuie accelerat ritmul de vaccinare pentru a nu avea o toamnă cu o creștere a numărului de cazuri de infectare cu virusul SARS CoV-2. Noile tulpini sunt mai infecțioase și imunitatea de grup se atinge mai greu, explică specialistul, arată Mediafax.

Răzvan Cherecheș a analizat studiile despre noile tulpini ale virusului și a realizat că imunitatea de grup va fi atinsă mai greu.

„Dacă tulpina de virus este mai infecțioasă, este nevoie de un procent mai mare de persoane vaccinate pentru a atinge imunitatea de grup (fără restricții suplimentare). Tulpina Delta (India) este cu până la 50% mai infecțioasă = vom avea nevoie de un procent de peste 80% de persoane vaccinate pentru a ne putea relua viața normală”, a explicat Răzvan Cherecheș.

Soluția stă în vaccinare, a mai spus Cherecheș. „Trebuie accelerat ritmul de vaccinare, în caz contrar vom vedea la toamnă o creștere a numărului de cazuri (în principal dintre persoanele nevaccinate)”, a precizat expertul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.