Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Avertismentul vine după un faliment răsunător: SUA riscă să devină o bombă demografică

ceas timp umbra

Retailerul american de jucării Toys R Us a solicitat în mod oficial în această săptămână intrarea în faliment, anunţând că va închide sau va vinde toate cele 735 de magazine deţinute în Statele Unite, iar unul din factorii care ar fi putut să contribuie la declinul companiei este scăderea natalităţii, relatează Business Insider, potrivit news.ro.

Vânzările Toys R Us au scăzut în ultimii ani, în mare parte din cauza concurenţei venite din partea unor retaileri online cum este Amazon.co, a unor datorii de 4,8 miliarde de dolari şi a creşterii costurilor cu forţa de muncă. Toţi aceşti facgtori sunt menţionaţi în cel mai recent raport anual al Toys R Us, publicat în aprilie 2017. Raportul mai menţionează însă şi un alt factor, un risc neaşteptat pentru afacerile sale: declinul natalităţii.

Un fost ofițer SRI rupe tăcerea: 'Coldea nu lua decizii politice. Interesul era în special pentru PSD că era la guvernare'

”Majoritatea clienţilor noştri finali sunt nou-născuţii şi copiii şi, în consecinţă, veniturile noastre sunt dependente de ratele de natalitate din ţările unde ne desfăşurăm activitatea. În ultimii ani, ratele de natalitate au scăzut sau au stagnat în multe ţări, pe măsură ce populaţia a îmbătrânit, iar nivelul veniturilor a crescut. Un declin continuu, semnificativ, al numărului de nou născuţi şi de copii în aceste ţări poate avea un efect advers material asupra rezultatelor operaţionale”, se arată în raportul companiei.

Un fost director al unui gigant mondial face un autodenunț incredibil: Mită de 100 de milioane de dolari pentru oficialii unui guvern

În Statele Unite, numărul naşterilor a scăzut rapid după Marea Recesiune care a început la sfârşitul lui 2007 şi s-a încheiat în 2009, iar evoluţia descendentă a continuat. Între timp, speranţa de viaţă s-a menţinut la un nivel relativ ridicat, de 78,6 ani.

Unii economişti afirmă că Statele Unite riscă să devină ”o bombă demografică cu ceas”, ceea ce înseamnă că ratele de natalitate scad concomitent cu longevitatea mai mare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.