Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un fost director al unui gigant mondial face un autodenunț incredibil: Mită de 100 de milioane de dolari pentru oficialii unui guvern

digi24.ro
dolari

Un fost director de la Siemens a pledat vinovat în cazul mituirii unor oficiali ai guvernului argentinian în urmă cu 20 de ani, scrie Financial Times.

Eberhard Reichert, în vârstă de 78 de ani, acuzat că a încălcat legile anti-corupţie americane şi că a comis fraudă electronică, a recunoscut joi, în fața unui tribunal federal, că a participat într-o schemă care a implicat mituirea unor oficiali ai guvernului argentinian cu 100 de milioane de dolari pentru ca Siemens să câştige un contract privind realizarea cărţilor de identitate în Argentina.

O subsidiară Siemens a câştigat un contract în valoare de un miliard de dolari pentru a produce cărţile de identitate în 1998. Argentina a oprit programul în 2001.

Citește și: Gabriel Oprea îi dă o replică ACIDĂ lui Dan Diaconescu, după dezvăluirile afaceristului despre fostul ministru: 'Un nou caz Elodia'

John Cronan, procurorul general adjunct al diviziei de infracţionalităţi al Departamentului pentru Justiţie din SUA a afirmat într-un comunicat: "În acest caz, una dintre cele mai mari companii din lume s-a folosit de sume exorbitante pentru a mitui oficiali de la cele mai înalte niveluri ale guvernului argentinian pentru a primi un contract în valoare de un miliard de dolari. Condamnarea lui Eberhard Reichert demonstrează angajamentul Diviziei pentru Infracţionalitate de a trage la răspundere atât companiile cât şi persoanele corupte, oriunde ar locui şi oricât ar încerca să evite arestarea”, anunță News.ro.

În legătură cu aceleaşi acuzaţii, compania Seimens a pledat vinovată în 2008 şi a plătit o amendă penală de 800 de milioane de dolari.

Reichert a lucrat la Siemens Argentina între 1964 şi 2001, conform procurorilor şi începând cu 1990 a fost managerul tehnic pentru divizia proiectelor majore a Siemens Business Services, subsidiară deţinută în totalitate de Siemens.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.