Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Avertizare - Alimentul preferat al românilor bagă tot mai multe persoane în spital

www.news.ro
alimente, supermarket, export, import

Specialiștii au emis un avertisment cu privire la anumite alimente iubite de români, care prezintă un risc semnificativ pentru sănătate. Este important să fim conștienți de pericolele la care ne expunem, în special atunci când consumăm acest aliment în stare crudă, în forma sa naturală.

Specialiștii avertizează că românii care consumă ciuperci culese din pădure trebuie să fie foarte atenți, deoarece numărul intoxicațiilor accidentale înregistrate în urma acestui obicei este în creștere constantă. Este important să ne conștientizăm riscurile la care ne expunem atunci când consumăm ciuperci sălbatice.

Având în vedere că în ultima perioadă au fost înregistrate precipitații abundente, pădurile sunt acum pline de ciuperci, ceea ce poate determina o creștere a numărului de români care vor ieși la cules. În acest context, Direcția de Sănătate Publică Arad lansează un avertisment important către populație cu privire la consumul de ciuperci.

„În ultimii ani, numărul intoxicaţiilor accidentale cu ciuperci este în continuă creştere. Recoltarea ciupercilor din pădure în mod neorganizat sau achiziţionarea de la culegătorii care le comercializează în pieţe implică riscuri importante asupra sănătăţii deoarece îşi pot face apariţia exemplarele din speciile de ciuperci otrăvitoare, care generează intoxicaţii acute la consumatori”, a spus dr. Gabriela Cecilia Irimie, director executiv DSP Arad.

Astfel, DSP Arad oferă câteva sfaturi și recomandări pentru cei care practică culesul ciupercilor din pădure sau achiziționează aceste legume de la vânzători ambulanți.

-În caz că prezentaţi unul sau mai multe din simptomeele: diaree, vărsături, greaţă, tremurături, ameţeli, tulburări de vedere, în urma consumului de ciuperci, adresaţi-vă medicului, apelând numărul de urgență – 112-  cât mai repede posibil.

-Simptomele apar în primele 12 ore după ce s-a consumat ciuperci, iar starea se poate agrava rapid, cu consecinţe grave: tulburări digestive severe, cu deshidratare, afectarea ficatului, afectarea rinichilor, tulburări neurologice sau chiar deces.

-Consumaţi doar ciuperci cunoscute sau achiziţionate din magazin!

-Nu consumaţi ciuperci crude!

-Nu consumaţi ciuperci împreună cu cantităţi mari de băuturi alcoolice!

-Conservaţi ciupercile la frigider si consumaţi-le în maximum 2 zile după ce le-aţi cules sau cumpărat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.