Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Avertizare de taifun emisă în Hong Kong: Populaţia este îndemnată să nu se apropie de zonele de coastă

Big Bus Tours
Hong Kong

Serviciul de meteorologie din Hong Kong a emis miercuri seară o avertizare de taifun, îndemnând populaţia să nu se apropie de zonele de coastă în contextul în care un front atmosferic ce va aduce ploi şi vreme nefavorabilă înaintează către sudul Chinei, informează Reuters.

Preşedintele chinez Xi Jinping va vizita Hong Kong vineri, cu ocazia aniversării a 25 de ani de la revenirea regiunii sub suveranitatea Chinei, după 156 de ani de administraţie britanică, potrivit agenţiei Xinhua.

La ora locală 22:00, depresiunea tropicală se afla deasupra zonei centrale a Mării Chinei de Sud, la aproximativ 740 de kilometri sud-est de Hong Kong. Aceasta înaintează cu o viteză de aproximativ 10 km/h în direcţie nord-vestică spre coasta provinciei vecine din vest, Guangdong, potrivit Observatorului din Hong Kong.

Cel mai scăzut nivel de alertă rămâne în vigoare până joi înainte de prânz, se menţionează pe site-ul Observatorului, potrivit Agerpres.ro.

"Vor exista valuri în creştere. Publicul ar trebui să stea departe de linia de ţărm şi să nu se angajeze în sporturi nautice", a precizat instituţia.

Provincia costieră Guangdong, cea mai populată din China, cu aproximativ 126 de milioane de locuitori, s-a confruntat luna aceasta cu inundaţii provocate de ploile abundente în timp ce furtunile de vară au lovit sudul Chinei.

"Vasele de pescuit şi navele cu putere redusă din larg ar trebui să se pună la adăpost cât mai curând posibil şi să fie asigurate corespunzător", a avertizat Observatorul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.