Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Avertizare oficială: Se va discuta înăsprirea restricțiilor în Moldova

Deschide.md
coronavirus ambulanta salvare moldova

Comisia naţională extraordinară de sănătate publică va discuta înăsprirea măsurilor restrictive pentru a opri pandemia de coronavirus. Acest lucru a fost anunţat miercuri seară în cadrul unei emisiuni a postului TV8 de către ministrul interimar al Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale Tatiana Zatîc.

"Situaţia acum este foarte alarmantă. În fiecare zi înregistrăm un număr foarte mare de cazuri de infecţie COVID-19.

În plus, boala decurge mai dificil decât înainte şi durata tratamentului a crescut, de asemenea, semnificativ. Atât ratele de mortalitate, cât şi cele de infecţie în rândul tinerilor au crescut.

Nu există locuri în spitalele din Chişinău, pacienţii din Chişinău sunt transportaţi la cele mai apropiate centre raionale.

Personalul medical este epuizat, sistemele funcţionează la limita lor şi abia se descurcă. Bineînţeles, într-o astfel de situaţie, este necesar să se ia măsuri noi pentru a preveni o pandemie", a subliniat Zatîc.

Ei i-a fost greu să răspundă la întrebarea care ar putea fi noile măsurile de luptă împotriva COVID-19 şi dacă este posibil să fie introdus un nou lockdown.

"Am împuternicit administraţiile publice locale, care au dreptul să impună anumite restricţii pe teritoriul lor. Ele, la fel, iau măsuri. Raioanele Hânceşti, Cimişlia, Ocniţa, Drochia au anunţat deja "codul roşu", au introdus un lockdown.

În funcţie de situaţia epidemiologică, toţi reprezentanţii comisiei naţionale extraordinare de sănătate publică vor discuta despre posibilitatea introducerii unor noi interdicţii", a spus Zatîc, fără a exclude această opţiune.

Ea a cerut iarăşi cetăţenilor să-şi unească forţele împotriva răspândirii pandemiei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.